Για ολοφάνερη ανεπάρκεια ενός ενιαίου αντισεισμικού σχεδίου θωράκισης, που θα εξασφαλίζει τις ελάχιστες υλικές απώλειες και την προστασία της ανθρώπινης ζωής κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι οικοδόμοι του Ηρακλείου, αναφορικά με τον σεισμό στη Λέσβο.

Στην ανακοίνωση του σωματείου οικοδόμων του Ηρακλείου αναφέρεται:

“Ο σεισμός που έγινε χθες στη Μυτιλήνη αφήνοντας πίσω του μία νεκρή, πολλούς τραυματίες και μεγάλες ζημιές, ιδιαίτερα στην περιοχή Βρίσα, έφερε για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια την ανεπάρκεια της προστασίας των εργατικών λαϊκών οικογενειών από την εκδήλωση των φυσικών φαινομένων.

Σήμερα, είναι η περιοχή της Μυτιλήνης, της Χίου, προηγούμενα της Κεφαλονιάς, της Αμφίκλειας, παλαιότερα άλλες περιοχές της Ελλάδας, που την επόμενη μέρα, όλες πάλι είναι ανοχύρωτες.

Παρόλο, που η χώρα μας είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής περιοχή η ανεπάρκεια ενός ενιαίου αντισεισμικού σχεδίου θωράκισης, που θα εξασφαλίζει τις ελάχιστες υλικές απώλειες και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι ολοφάνερη.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, έχει επισημάνει αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα. Έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την αντισεισμική θωράκιση, όσο και για την αντιπλημμυρική προστασία, στηριζόμενη στο ότι υπάρχουν τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι τραγικές συνέπειες, γνωρίζοντας και βιώνοντας από πρώτο χέρι τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν.

Παρόλο, που τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν μεγάλες ελλείψεις, παρόλο που κανένας δεν αρνείται την ορθότητα τους, καμία κυβέρνηση δε πήρε μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» κατόπιν εορτής και τάζουν υποσχέσεις που στη συνέχεια δε τις υλοποιούν.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες με όρους ελεύθερης αγοράς, που υπαγορεύει πως : «Αν η αντισεισμική θωράκιση απέδιδε κέρδη στους μεγαλοκατασκευαστές, όπως αποδίδουν τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους», τότε θα υπήρχε σχέδιο και προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή η πολιτική βοηθάει να κερδοφορούν οι διάφοροι εμποροσπιτάδες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, που επιβάλλουν την ανάπτυξη προς όφελος των δικών τους συμφερόντων.

Ότι συμβαίνει στο ζήτημα της ανεπάρκειας στην αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική προστασία, δεν είναι αποσπασμένο από την επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τις δυνάμεις που το υποστηρίζουν. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου θα συνεχίσει να διεκδικεί μέτρα και να παλεύει για την ολόπλευρη προστασία της ζωής της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς, να περιμένουμε λύσεις από αυτούς που μας σακατεύουν και έχουν τεράστιες ευθύνες για τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά.  Με τον αγώνα μας πρέπει και μπορούμε να πετύχουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook