Είσαστε σε διακοπές, έχετε καλή διάθεση, βγήκατε, φάγατε, ήπιατε. Την επόμενη μέρα όμως τι γίνετε;

Αν νιώθετε άσχημα και αρχίζετε να τα βάζετε με τον εαυτό σας, αλλάξτε αμέσως διάθεση! Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου! Είναι λογικό να ξεφεύγετε που και που από τον \’\’καλό\’\’ δρόμο.

Έρευνες όμως έχουν δείξει ότι η απογοήτευση και οι τύψεις οδηγούν σε μεγαλύτερη υπερφαγία και τελικά την εγκατάλειψη του προγράμματος που ακολουθείτε.

Επίσης το να καταφύγετε σε υπερβολικές λύσεις όπως αφαγίες και ιδιαίτερα υποθερμιδικά μενού κ.α. θα σας καταβάλλει σωματικά και ψυχολογικά!

Σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής σας έχετε ξεφύγει από τους κανόνες της υγιεινής διατροφής είτε είναι διακοπές, είτε έξοδος είτε άλλη περίσταση σας συστήνουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο να σκεφτείτε γιατί υποκύψατε. Σας πίεσαν άλλα άτομα να δοκιμάσετε ή να πείτε;

 Είχατε ανάγκη να χαλαρώσετε; Ξεχαστήκατε εντελώς; Βρείτε τι σας οδήγησε στον \’\’κακό\’\’ δρόμο. Θα σας βοηθήσει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την αιτία την επόμενη φορά.

Τέλος… συνεχίστε την υγιεινή σας διατροφή σαν να μην συνέβη τίποτα! Χωρίς υπερβολές, χωρίς πείνα, χωρίς ταλαιπωρία. Ξαναπροσαρμοστείτε στην καθημερινότητα σας, τα τακτικά γεύματα σας και φυσικά και άφθονο νερό!

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook