Ο Όμιλος ΟΤΕ βραβεύτηκε για τη συνολική του συνεισφορά στην κοινωνία, το περιβάλλον και την εταιρική διακυβέρνηση.

Το βραβείο «2017 Capital Link CSR Leadership Award» απέσπασε ο Όμιλος ΟΤΕ, στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton. 

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, από τον Δήμαρχο Αθηνών, κ. Γιώργο Καμίνη. 

«Με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία και με τη δύναμη των ανθρώπων του, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει όραμα να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Στη νέα ψηφιακή εποχή, η έννοια του υπεύθυνου επιχειρείν συνδέεται άρρηκτα με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συνολική συνεισφορά των εταιρειών στην οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον. Σήμερα, υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, είναι να φτιάχνεις τα δίκτυα του μέλλοντος, να αναπτύσσεις καινοτόμες λύσεις για τις επιχειρήσεις, να προσφέρεις υπηρεσίες και προϊόντα, σχεδιασμένα, από το πρώτο έως το τελευταίο βήμα, με υπεύθυνες πρακτικές. Να είσαι δίπλα στους εργαζόμενούς σου, να στηρίζεις τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να δίνεις πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία σε όλους, να αναδεικνύεις και να προάγεις το σύγχρονο προφίλ της χώρας σου. Αυτή είναι η επιτομή της ηθικής ηγεσίας».   

Μιλώντας για τον ρόλο της επιχειρηματικότητας στη σύγχρονη εποχή, ο κ. Τσαμάζ τόνισε: «Ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να αναλάβει ενισχυμένο ρόλο στην αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων, όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια, η πρόσβαση στη γνώση και η ισότητα. Με την βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούμε να προτείνουμε βιώσιμες λύσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας».    

Με θέμα «Επενδύοντας στην Ανάπτυξη – Το νέο πρόσωπο της ΕΚΕ», το φετινό Συνέδριο εστίασε στο μοντέλο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναδεικνύοντας τα οφέλη για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, ενώ παρουσίασε τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, από την ελληνική και διεθνή αγορά.

Οι δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ αναπτύσσονται γύρω από πέντε πυλώνες: Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα, Ψηφιακή Κοινωνία, Καλύτερος Κόσμος για όλους, Βιώσιμο Περιβάλλον για όλους, Υπεύθυνη Εργασία Και Ανάπτυξη. Και εστιάζουν στην εκπαίδευση των νέων, στην καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος, τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, καθώς και στην ύπαρξη ενός ασφαλούς και ευέλικτου περιβάλλοντος εργασίας. 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook