Αυγενάκης: «Ταλαιπωρία των επιβατών στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης”»

Στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» και τις αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό, την οικονομία και την εικόνα της Κρήτης, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Χρήστο Σπίρτζη και την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. 

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι: «Το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας από πλευράς επισκεπτών και πτήσεων σε ετήσια βάση, μετά το αεροδρόμιο Αθηνών. Ιδίως την τουριστική περίοδο η κίνηση των επιβατών ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του αεροδρομίου. 

Η διαδικασία για την κατασκευή του αερολιμένα στο Καστέλι, ένα έργο πνοής για την Κρήτη, βρίσκεται σε εξέλιξη από το Μάιο του 2014 και η ολιγωρία της Κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα τη 2ετή σχεδόν καθυστέρηση στη διενέργεια του διαγωνισμού. Το νέο αεροδρόμιο θα οδηγήσει σε παύση της λειτουργίας του υφιστάμενου. Όμως, μέχρι να κατασκευαστεί και να αρχίσει να λειτουργεί ο νέος αερολιμένας στο Καστέλι είναι σημαντικό να μην  καταρρεύσει το «Ν. Καζαντζάκης». Τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία ουσιαστική αναβάθμιση, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να είναι κορεσμένο και ποιοτικά προβληματικό. 

Όπως, έχουμε επισημάνει επανειλημμένως (1226/27-03-2015, 102/15-04-2015, 1040/10-11-2015, 4083/18-03-2016, 3509/16-02-2017), η ραγδαία αύξηση της επιβατικής κίνησης, κυρίως, κατά την τουριστική περίοδο, καθιστά άμεση και επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του, καθώς και η ποιοτική εξυπηρέτηση των επισκεπτών. 

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα παράπονα και η δυσαρέσκεια των επιβατών για την ταλαιπωρία που βιώνουν στους χώρους του αεροδρομίου περιγράφοντας ως άθλιες τις συνθήκες που επικρατούν. Είναι πραγματικά άδικο να αμαυρώνεται η συνολική εικόνα της Κρήτης και του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος που διαθέτουμε και να δυσφημίζεται η Κρήτη λόγω της κυβερνητικής απραξίας.      

Η Κυβέρνηση, με την απραξία της, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον νευραλγικό τομέα της οικονομίας μας, τον τουρισμό, και «διώχνει» τους τουρίστες δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην οικονομία, αλλά και στη φήμη και την εικόνα της Κρήτης.    

Είναι επιτακτική η ανάγκη προώθησης μικρών παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν την λειτουργία, θα αυξήσουν την ασφάλεια και θα βελτιώσουν σημαντικά την εμφάνιση του αεροδρομίου, ώστε να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες μετακίνησης των επιβατών μέχρι την κατασκευή και λειτουργία του νέου αεροδρομίου». 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για τα εκκρεμή αναγκαία έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο;
2. Ποιος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των επισκεπτών της Κρήτης, κατά την άφιξη και αναχώρησή  τους από το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»; 
3. Είναι αντιληπτή η ζημιά που προκαλείται στον τουρισμό, στην εικόνα της χώρας και στην εθνική και τοπική οικονομία από την αρνητική αυτή εικόνα;».      

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook