Ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου κο Αριστομένη Συγγελάκη και τα μέλη του συμβουλίου κους Αγγελάκη Ανδρέα και Καρακωσταντάκη Εμμανουήλ  επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). 

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ερευνητές του ιδρύματος σχετικά με την έρευνά τους πάνω στο αντικείμενο τω διαδραστικών εφαρμογών   να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν συσκευές που αυξάνουν τη διαδραστικότητα μεταξύ ανθρώπου και ψηφιακού περιβάλλοντος.

Η επίσκεψη   σχετίζεται  με  την εφαρμογή της διαδραστικής  τεχνολογίας και διάχυτης νοημοσύνης   στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου. Στην συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν τα θέματα που αφορούν στις ψηφιακές εφαρμογές  απομακρυσμένης πρόσβασης, τις ψηφιακές εφαρμογές εντός του Μουσείου, την  ψηφιακή σήμανση χώρων Αντίστασης και Θυσίας Δήμου Βιάννου (1941-1944), την  ηλεκτρονική δικτύωση με Μουσεία και άλλους σχετικούς φορείς (πχ βιβλιοθήκες, ερευνητικά ινστιτούτα κ.α.) με ανάλογα  προγράμματα ανταλλαγών και επισκέψεων, καθώς  και την ένταξη του Μουσείου σε τουριστικούς και πολιτιστικούς οδηγούς και προβολή του σε ανάλογες διεθνείς εκθέσεις.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ενθουσιασμένος από την παρουσίαση των τεχνολογιών που αναπτύσσονται στο Ίδρυμα ενώ εκτός από τις διαδραστικές εφαρμογές που αφορούν στην λειτουργία  του Μουσείου Ολοκαυτώματος  στόχος όπως είναι και  η  δημιουργία ανάλογων διαδραστικών συστημάτων στον Δήμο Βιάννου. Ο Δήμαρχος   έδωσε συγχαρητήρια στον καθηγητή  κο Κώστα Στεφανίδη Ιδρυτή  Επικεφαλής του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. και τους συνεργάτες του, για  την άψογη φιλοξενία και ενημέρωση που έγινε κατά την σημερινή επίσκεψη. Τέλος θα ακολουθήσει επίσκεψη της ομάδας του κου Στεφανίδη στην Βιάννο για την καταγραφή και ειδίκευση των θεμάτων που συζητήθηκαν .  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook