Από τα πρώτα νομοσχέδια, που θα κατατεθούν στη Βουλή τη νέα χρονιά είναι αυτό της ίδρυσης Αρχηγείου Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι αυξημένες ανάγκες επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων, η αποτελεσματικότερη πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά και η ενίσχυση του ελέγχου για ασφαλή ναυσιπλοία, οδήγησαν την κυβέρνηση στη μετατροπή τού Λιμενικού Σώματος σε Ακτοφυλακή, στα πρότυπα ξένων χωρών.

Το νομοσχέδιο για τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής παρουσιάστηκε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο (29/12) από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής, ανακοίνωσε την κατασκευή φράχτη δεκάδων χιλιομέτρων κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, στον \’Εβρο, σε μια προσπάθεια αποτροπής εισόδου και άλλων λαθρομεταναστών στη χώρα μας. «Στόχος της ελληνικής πολιτικής είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου στη χώρα μας. Κανείς άλλος», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook