Δεκτή έγινε η τροπολογία Στρατάκη για την εταιρεία “Υποδομές Κρήτης Α.Ε.” στα πρότυπα της “Εγνατία Οδός ΑΕ”.
 
Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα: “Αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις.

Ο κ. Στρατάκης, τόνισε ότι:
«Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πράξη εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τώρα, έστω και καθυστερημένα, γίνεται πραγματικότητα και συμβάλει στη διαμόρφωση νέων δεδομένων για τα αεροδρόμια της χώρας.
Ταυτόχρονα, με το σχέδιο νόμου προχωράμε στην αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία ακολουθεί τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα και προσαρμόζεται στον «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό», καθώς και σε όσα προκύπτουν από τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Παράλληλα, ο Μανόλης Στρατάκης ευχαρίστησε τον κ.Ρέππα, γιατί έκανε δεκτή την πρόταση-προσθήκη που έκανε για το άρθρο 33 του σχεδίου νόμου, με την οποία “οι αρμοδιότητες της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ…θα έχουν εφαρμογή και για κάθε άλλη εταιρία του δημοσίου του ίδιου σκοπού που θα δημιουργηθεί στο μέλλον και θα αφορά κάθε άλλο τμήμα του Διευρωπαϊκού ή εθνικού οδικού δικτύου”.

Ωστόσο, ο βουλευτής υπενθύμισε στην κυβέρνηση ότι υπάρχει η ρητή πρωθυπουργική δέσμευση για τη δημιουργία μιας εταιρείας Α.Ε. δημοσίου χαρακτήρα, που μάλιστα είχε ανακοινωθεί ότι θα ονομάζεται “Υποδομές Κρήτης ΑΕ”.

“Δεν έχει γίνει ακόμα. Και δεν έχει γίνει ακόμα, γιατί ενδεχομένως μπορεί να μην φταίει το Υπ.Υποδομών, αλλά να φταίνε άλλα Υπουργεία”, τόνισε ο κ.Στρατάκης και παρακάλεσε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό αυτή η διαδικασία “γιατί εκτιθέμεθα όλοι, πέρα από την έκθεση που κάνουμε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας. Και δεν είναι δυνατόν όταν αποφασίζει ο Πρωθυπουργός της χώρας και εξαγγέλλει κάτι συγκεκριμένο, να υπάρχει τόσο μεγάλη κωλυσιεργία και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα-για μία απλή υπογραφή-, εκτός αν υπάρχουν κι άλλες σκοπιμότητες”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook