Από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου το συνέδριο της ΔΗΣΥ στην Αθήνα- 19 Ιουνίου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί προσυνεδριακός διάλογος στο Εργατικό Κέντρο.

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου θα διεξαχθεί, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το προγραμματικό και πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Την παραπάνω απόφαση έλαβε η γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, η οποία τόνισε ότι στο συνέδριο θα γίνει ένα αποφασιστικό βήμα για τον νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης και θα προταθεί ο οδικός χάρτης μετάβασης στον νέο φορέα.

Με αφορμή αυτό το συνέδριο στα Χανιά στις 19 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, θα πραγματοποιηθεί προσυνεδριακός διάλογος.

Η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,Χρύσα Χαριτάκη, ανέφερε:

“Από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου του 2017, θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, το προγραμματικό  και πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

“Το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει το αποφασιστικό βήμα, για τον νέο ενιαίο φορέα της δημοκρατικής παράταξης, ως ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας.

Το συνέδριο αυτό θα εγκρίνει και τις αρχές λειτουργίας της συμπαράταξης, θα δώσει το στίγμα των νέων επιλογών για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, τις κατευθύνσεις για την έξοδο από την κρίση και θα συζητήσει το πρόγραμμα “Ελλάδα” με τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην βιώσιμη ανάπτυξη και σε νέες θέσεις εργασίας.”

Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, είναι ανοιχτό σε όλα τα κόμματα, τους φορείς και τα στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, για την κατάθεση απόψεων.

“Θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για τον νέο ενιαίο φορέας της δημοκρατικής παράταξης ως ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας προτείνοντας συγκεκριμένο οδικό χάρτη μετάβασης στον ενιαίο φορέα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ιπποκράτης Μανουδάκης, συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Ο κ.Μανουδάκης, στον λόγο του τόνισε οτι πρωταρχικός στόχος της συμμαχίας αυτής, είναι μιας υγιής Ελλάδα, έξω από την κρίση και τα μνημόνια.

“Το κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών προσκαλεί τις υγιής δημοκρατικές και κοινωνικές δυνάμεις του νομούς μας, να συμμετάσχουν την Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 20:00 στον προσυνεδριακό διάλογο που θα διεξαχθεί στο εργατικό κέντρο Χανίων, απαραίτητος για να εκφραστεί η βάση της κοινωνίας μας.

Θέλουμε να εκφραστεί πολιτικά η συμμαχία των υγιών παραγωγικών δυνάμεων και τον οικονομικά αδύναμων. Οι πρώτοι είναι ο κόσμος της αμειβόμενης εργασίας ,τις υγιούς επιχειρηματικότητας, όσων άντεξαν, οι μικρομεσαίοι ή οι αγρότες, που κατάφεραν να επιβιώσουν. Οι δεύτεροι είναι οι άνεργοι, οι νέοι και άνω των 55, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι, που βρέθηκαν στο περιθώριο στην ανεργία και τα χρέη.

Η πολιτικής μας αποστολή, η δέσμευση μας και υποχρέωση – η ψυχή της δημοκρατικής συμπαράταξης – είναι να σφυρηλατεί την συμμαχία αυτή και να την εκφράζει πολιτικά.

Το κίνημα δημοκρατών σοσιαλιστών σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στη ΔΗΣΥ, οφείλει να συμβάλει σε αυτή την συμμαχία αυτή αποκαθιστώντας την κοινωνική ενότητα και να διεκδικήσει την πολιτική της έκφραση. Έτσι θα υπηρετήσουμε την κοινωνία και την πρόοδο της και να ανταποκριθούμε στο ιστορικό μας χρέος. Το κίνημα δημοκρατών σοσιαλιστών εκφράζει μια δέσμη αξιών που βασίζεται στις ζωντανές παραδόσεις του ανθρωπισμού, διαφωτισμού, του πολιτικού φιλελευθερισμού και του σοσιαλισμού. Οι αξίες του σοσιαλισμού, σημαίνει την διαρκή δέσμευση μας για κοινωνική δικαιοσύνη, την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας, ισότητας στις ευκαιρίες και αλληλεγγύης, σημαίνει την ανάληψη ευθύνης για δικαιοσύνη ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες, τις γενιές αλλά και της ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκροτούμε μέτωπο για αυτούς που έχουμε απέναντι μας, τον ανορθολογισμό, τον παρασιτισμό, τον εθνολαικισμό στον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό στον νεοκρατισμό και στην πιλοτική αντίληψη. Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι στον λαϊκισμό και δημαγωγία της αριστεράς αλλά και της δεξιάς που αρνείται  κάθε  αυτοκριτική για τις επιλογές της την περίοδο 2004 – 2009 και που καταφεύγει σε παιδαριώδες ερμηνείες των προβλημάτων της χώρας. Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι στον παρασιτισμό της διαφθοράς των κερδοσκόπων, κρατικοδία των προμηθευτών και φοροφυγάδων και του μικρού παρασιτισμού.

Ο φυσικό εχθρός της συμμαχίας των υγιών δημιουργικών δυνάμεων και των οικονομικών αδύναμων είναι ο συνεταιρισμός των μεγάλων και μικρών παρασιτούντων της κοινωνίας. 

Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στις ανισότητες που αυτός παράγει. Μέτωπο στην λογική ότι οι αγορές οδηγούν στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, παραβλέποντας οτι την ώρα που παράγεται τόσος πλούτος οι ανισότητες μεγαλώνουν. Μέτωπο στην λογική ότι ο έλεγχος του κράτους, στην λειτουργία των αγορών, παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες αλλά παραβλέπεις τις κοινωνικές και οικονομικές καταστροφικές συνέπειας των κρίσεων, οι οποίες οδηγούν σε ανεξέλεγκτες αγορές. Η ήττα που υπέστη ο κλασικός νεοφιλελευθερισμός διεθνώς, δεν έγινε αισθητός στην Ελλάδα γιατί κατέρρευσε ένα παραγωγικό μοντέλο που στηριζόταν στον κρατικισμό.

Το κίνημα δημοκρατών σοσιαλιστών αποφάσισε την συμπόρευση με όμορες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της ΔΗΣΥ με στόχο την ανασύνταξη της δημοκρατικής παράταξης και την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην χώρα, ώστε η Ελληνική σοσιαλδημοκρατία να προωθήσει ισχυρότερη στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν οφέλη για την πλειοψηφία των πολιτών, θα βγάλουν την χώρα απο την κρίση και θα μας οδηγήσουν στην Ελλάδα που μας αξίζει.

Στην ομιλία του ο Βλαδήμηρος Θάνος υπεύθυνος ΔΗΜΑΡ νομού Χανίων, ανέφερε:

“΄Έχουμε πολλά περισσότερα που μας ενώνουν από αυτά που ενδεχομένως μας χωρίζουν. Πάρα πολλά πράγματα στα κινήματα της κεντροαριστεράς πρέπει να θεωρηθούν και να τα δούμε κάτω από  ένα καινούριο μάτι της παγκοσμιοποίησης και πολύ περισσότερο τις επιπτώσεις που έχει ολο αυτό το ρεύμα της παγκοσμιοποίησης, πως μπορεί να μετεξελιχθεί, δίνοντας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο στον νεοφιλελευθερισμό και να αριστερές σοσιαλιστικές ιδέες.
Όλα τα ρεύματα έχουν ανάγκη των οικολογικών παρεμβάσεων σε αυτό ευελπιστούμε και έχουμε την δυνατότητα της πρόσβασης από την σοσιαλιστική διεθνή, και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει πολύ. Όλες αυτές οι θεωρήσεις πρέπει αν δώσουν ένα ιδεολογικό υπόβαθρο στην δημοκρατική συμπαράταξη να μην την «πατήσουμε» όπως τα αλλά καινούρια κόμματα και παρατάξεις.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook