Με ενεργή συμμετοχή των δημοτών που έλαβαν δωρεάν κομποστοποιητή από τη Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουνίου και η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση για την ορθή χρήση τους στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Πρασίνου Χάρης Μαμουλάκης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναλύοντας τα οφέλη από την χρήση των κομποστοποιητών για το περιβάλλον, την πόλη και τους κατοίκους της, ενώ ο καθηγητής Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Γιάννης Σαμπαθιανάκης έκανε την ενημέρωση για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοχοί τους. Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από το κοινό, δείγμα της σοβαρότητας με την οποία και οι ίδιοι οι πολίτες αντιμετωπίζουν το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου διατηρεί μια σταθερή επαφή με όλους τους συμμετέχοντες, καταγράφει τα αποτελέσματα και ελέγχει τον τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών, με στόχο την μεγιστοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων. Βασικός σκοπός της ενέργειας άλλωστε, είναι η μείωση των παραγόμενων οργανικών απορριμμάτων από τις συγκεκριμένες περιοχές, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί μέσα από τα στοιχεία αποκομιδής των πράσινων κάδων