Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο (εκτ. 2,234,8 τ.μ) του Δήμου, επί της οδού Παστέρ νότια του κτιρίου Χρονίων Παθήσεων στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης.

"Η προσχολική αγωγή αποτελεί μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις της κοινωνικής ευημερίας, του περιορισμού των ανισοτήτων και της ανάπτυξης.

Κατά συνέπεια η επένδυση ενός Δήμου, του κράτους συνολικά στην προσχολική ηλικία είναι η επένδυση με τη μεγαλύτερη απόδοση,  απ’ ό,τι η επένδυση σε οποιοδήποτε άλλο στάδιο της εκπαίδευσης".

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την παράδοση της μελέτης του κτιρίου του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Νικολάου, από τους εκπροσώπους της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο (εκτ. 2,234,8 τ.μ) του Δήμου, επί της οδού Παστέρ νότια του κτιρίου Χρονίων Παθήσεων στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης.

Το κτίριο σύμφωνα με την μελέτη, είναι βιοκλιματιζόμενο, προσβάσιμο στα ΑμεΑ, διαθέτει αίθουσες ιδανικές για την φιλοξενία βρεφών, νηπίων και παιδιών με αναπηρία, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον -σύμφωνα με τον σχεδιασμό - παρουσιάζει το αμφιθέατρο πειραματικής μορφής, το οποίο δύναται να λειτουργήσει και ανεξάρτητα από τον παιδικό σταθμό.

Με αφορμή την παράδοση της μελέτης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, μεταξύ άλλων τόνισε:

"Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής με την ολοκλήρωση της πρώτης μελέτης η οποία ξεκίνησε από την παρούσα δημοτική αρχή - μιας μελέτης που σηματοδοτεί αν μη τι άλλο τον τρόπο, την λογική και τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, σ΄ένα πραγματικά δύσκολο τοπίο.

Η μελέτη για το κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού (48 θέσεων για βρέφη / 75 νηπίων /16 ΑμεΑ) που συντάχθηκε από το τμήμα μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αποδεικνύει επί της ουσίας- ότι η εν λόγω υπηρεσία, έστω και με ελλιπή στελέχωση- έχει την δυνατότητα να κάνει μελέτες για μεγάλα έργα, ανεξαρτήτως δημοτικών αρχών.

Η υπηρεσία αυτή, κατάφερε μέσα σε 1,5 χρόνο να συντάξει  την συγκεκριμένη μελέτη, ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, στο οποίο σύμφωνα με την μελέτη χρησιμοποιούνται μέθοδοι  που μέχρι σήμερα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε δημόσια κτίρια (αποφυγή κλιμακοστασίων, δημιουργία ραμπών προκειμένου να είναι ευκολότερη η κίνηση στα παιδιά με αναπηρία).

Επίσης δημιουργείται ένας χώρος θεάτρου 260 θέσεων, που πέραν των εκδηλώσεων του παιδικού σταθμού, αναμένεται να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και άλλων φορέων της πόλης.

Ήδη έχει εγκριθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ με την κατάθεση του σχετικού φακέλου και την έκδοση της οικοδομικής άδειας, θα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το τεχνικό δελτίο ώστε να πετύχουμε την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, δήλωσε τέλος ότι με την κατασκευή του παιδικού σταθμού, σε συνδυασμό με τον σταθμό που προγραμματίζεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου στην Ελούντα, τους ήδη λειτουργούντες σε Κριτσά και Νεάπολη, καλύπτονται κατά τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες της προσχολικής ηλικίας στο Δήμο.