"Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, δηλώνει με την παρούσα την υποστήριξή του στον Δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Γεωργιακάκη και καταγγέλλει την βίαιη επίθεση την οποία αυτός δέχθηκε, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στην αξιοποίηση κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το βράδυ της Τρίτης 13-06-2017, όπου δύο άτομα επιτέθηκαν φραστικά στον Δημοσιογράφο, απειλώντας τον και ζητώντας του να αποχωρήσει από το χώρο.

Σε μια χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, τέτοιες λογοκριτικές συμπεριφορές κατά της Ελευθερίας του Λόγου και της διαφορετικής άποψης, αποτελούν τουλάχιστον ντροπή. Η ελευθερία του λόγου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας του ατόμου, αναγκαία για την έκφρασή της και απαραίτητη στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου συνεπώς προσβάλλει την ίδια την ανθρώπινη οντότητα. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζει, με την ευκαιρία αυτή, ότι έλαβε σήμερα επιστολή από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Βασίλη Διγαλάκη, με την οποία τον ενημερώνει ότι η Σύγκλητος αποφάσισε την αξιοποίηση χώρων του Πολυτεχνείου, απόφαση που βρίσκει σύμφωνο τον κ. Βουλγαράκη."