Ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά

“Πόλεμος” ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον  δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, και του επικεφαλή της αντιπολίτευσης, Μανώλη Ντουντουλάκη για το Μουσείο Αλιείας Κολυμβαρίου.

Ο κ.Ντουντουλάκης απαντά στην πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Μαλανδράκη

“Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το  Μουσείο ανήκει στην AΛMA A.E. και ότι πρέπει να απευθυνόμαστε στην διοίκηση του για θέματα που την αφορούν.
Αυτό πράγματι θα μπορούσε να ισχύει αν υπήρχε εκλεγμένο Δ.Σ. και όχι προσωρινό που δεν έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και την πλειοψηφία του οποίου, ελέγχετε εσείς.

Όσο για το αν εγώ προσωπικά έχω δείξει όψιμο ή πρώιμο ενδιαφέρον , η κοινωνία του Κολυμβαρίου και όχι μόνο, το γνωρίζει.

Αναφέρεστε σε μένα και για το ενδιαφέρον μου για αυτό το έργο;

Κύριε Δήμαρχε, οι άνθρωποι που δημιούργησαν αυτό το μουσείο -μεταξύ των οποίων ήμουν και εγώ προσωπικά- ι είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του;

Η κατασκευή  και η αγορά εξοπλισμού του Μουσείου, προκειμένου να λειτουργήσει,  δεν έγινε μόνο από εισφορά σε χρήματα, αλλά και από προσωπική εργασία, μεράκι και αγάπη πολλών συντελεστών (Δ.Σ.- μέτοχοι και πολλοί άλλοι ανώνυμοι). Όλοι, έδωσαν την ψυχή τους για την υλοποίηση και την λειτουργία αυτού του έργου. 
Εσείς εκείνη την περίοδο, δεν ασχολούσασταν ως αυτοδιοικητικός με τα κοινά και πιθανόν δεν γνωρίζετε.  
Σας ενημερώνουμε όμως, ότι παραδώσαμε ένα μουσείο χωρίς δάνεια ή άλλες υποχρεώσεις σε πλήρη λειτουργία και χωρίς εκκρεμότητες, κατά συνέπεια, την πληροφόρηση στην οποία αναφέρεστε στο τέλος της επιστολής σας,  θα πρέπει να την αναζητήσετε από την επόμενη διοίκηση, που ανάλαβε μετά από τη δική μας. Καλύτερα λοιπόν, να αφήσετε τα υπονοούμενα. 

Κάναμε πράγματι τα πάντα γι’ αυτό το έργο και γι’ αυτό το λόγο εκτιμώ ότι μπορεί να λειτουργήσει, διότι οι υποχρεώσεις που έχει είναι ελάχιστες , σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω.

Όμως, απάντηση γιατί δεν το έχετε λειτουργήσει εδώ και 6,5 χρόνια που είστε Δήμαρχος, δεν δώσατε. 
Επίσης, δεν απαντήσατε στο γιατί λάβατε σαν προσωρινή διοίκηση αποφάσεις οι οποίες είναι παράνομες. 

Τα περισσότερα από αυτά που γράφετε στην επιστολή σας δεν ενδιαφέρουν ούτε τους μετόχους, ούτε τους δημότες, τα αναφέρετε απλά για να τους αποπροσανατολίσετε. Μας λέτε να απευθυνθούμε στη Διοίκηση της ΑΛΜΑ Α.Ε. για πληροφόρηση όταν όλοι γνωρίζουν ότι εσείς ελέγχετε την πλειοψηφία του Δ.Σ., συνεπώς τις απαντήσεις πρέπει να τις δώσετε εσείς.
Αναφέρετε ότι δεν μπορείτε να ασκήσετε δοίκηση και ότι δεν μπορείτε να ανοίξετε το μουσείο διότι δεν έχετε το 51%, έχετε όμως το 28% σαν μέτοχος με το μεγαλύτερο ποσοστό.  Εάν πραγματικά θέλατε, θα μπορούσατε να ασκήσετε διοίκηση και με 5%, όμως δεν το επιθυμούσατε. 
Όλοι οι μέτοχοι και οι φορείς, εσάς περίμεναν και περιμένουν να αναλάβετε πρωτοβουλίες  για να δουν και πάλι τις πόρτες του μουσείου ανοιχτές. Εσείς κρατάτε τα κλειδιά αφού ελέγχετε την πλειοψηφία των εκάστοτε Δ.Σ. όλα τα χρόνια που ήσαστε Δήμαρχος. Το Δ.Σ. κύριε Μαλανδράκη είναι προσωρινό, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις ούτε στα όσα ακούγονται, ούτε στο τι φαίνεται, ούτε στο τι σκέφτεστε. Μην αναφέρεστε λοιπόν σε εμένα προσωπικά για μικροπολιτική. 

Πρέπει να δώσετε απαντήσεις και όχι να προσπαθείτε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας.

Το διάστημα που ήμουν επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κολυμβαρίου είναι εύλογο να μην γνωρίζετε ούτε τις προτάσεις ούτε τις συζητήσεις που γίνονταν στο Δ.Σ., αλλά δυστυχώς και τότε όπως και τώρα η Διοίκηση της ΑΛΜΑ Α.Ε. ελεγχόταν  από την δημοτική αρχή. Μην προσπαθείτε λοιπόν να καταλογίσετε ευθύνες σε εμένα προσωπικά. 

Για το διάστημα που είμαστε μείζονα αντιπολίτευση στον Δήμο Πλατανιά μπορείτε να μας κατηγορήσετε διότι πράγματι σας ανεχθήκαμε γιατί ευελπιστούσαμε στην εποικοδομητική συνεργασία, όμως η περίοδος χάριτος τελείωσε και θα πρέπει να σοβαρευτείτε και να γίνετε περισσότερο υπεύθυνοι και αποτελεσματικοί. Οι θέσεις και οι απόψεις μας στο δημοτικό συμβούλιο και στις επιτροπές είναι καταγεγραμμένες και είναι στη διάθεση των Δημοτών. 

Ζητούμενο όλων μας είναι οι σωστές και νόμιμες αποφάσεις του Δ.Σ. και η επαναλειτουργία του Μουσείου.

Με εκτίμηση ,
Ντουντουλάκης Μανώλης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook