Στο πλοίο επιβαίνουν 6 άτομα πλήρωμα,Ουκρανοί υπήκοοι - Είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο - Στον όρμο Σφακίων θα ξεφόρτωνε το παράνομο εμπόρευμα

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έδεσε το φορτηγό πλοίο GOLENDRI, με τη σημαία της Τανζανίας, που σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν μεταφέρει λαθραία τσιγάρα και εντοπίστηκε στα Σφακιά.

Μάλιστα, υπήρξε καθυστέρηση στον κατάπλου του στην προβλήτα 4 του λιμανιού, προκειμένου να αποπλεύσει το πλοίο της ΑΝΕΚ.

Στην προβλήτα που έδεσε το πλοίο βρίσκεται κλιμάκιο λιμενικών και τελωνειακών αρχών ενώ τα μέτρα είναι εξαιρετικά αυστηρά.


Το πλοίο από το μεσημέρι οδηγήθηκε με συνοδεία σκάφους ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος.

Στο πλοίο επιβαίνουν 6 άτομα πλήρωμα,Ουκρανοί υπήκοοι, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, οπως συνεβη και στην περιπτωση του Ουκρανικου αλιευτικου. Το Μαυροβουνιο δε ειναι χαρακτηρισμενο ως παγκοσμιο κεντρο διακινησης λαθραιων τσιγαρων.

Το συγκεκριμένο πλοίο με την ονομασία GOLENDRI είναι κατασκευασμένο το 1971, έχει μήκος 40 μέτρα και πλάτος 12 μέτρα, ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι 1160 τόνους.

Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο με τα τσιγάρα σε 4 φορτηγά οχήματα που φαίνονται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Flashnews.gr, οι οδηγοί των οποίων  κατάφεραν να διαφύγουν αφήνοντας ακόμη και τα κλειδιά των φορτηγών.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook