Ευχαριστημένος για την προσέλευση των τερματοφυλάκων που συμμετέχουν στο FC Platanias Goalkeeper Camp δήλωσε ο προπονητής τερματοφυλάκων των “ερυθρόλευκων” Γιώργος Μπερνέανου.

Με κολακευτικά λόγια γι’ αυτόν και το καμπ μίλησαν ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ και προπονητής τερματοφυλάκων Άγγελος Κυρανούδης και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής ομάδας Φάνης Κατεργιαννάκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπερνεάνου: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι για την προσέλευση αυτών των παιδιών, που στηρίξανε την ιδέα μας και την προσπάθεια της ΠΑΕ Πλατανιάς, που άνοιξε το προπονητικό της κέντρο και φιλοξενεί όλους αυτούς τους τερματοφύλακες, να μοιραστούμε μαζί όλη μας τη γνώση και να τους βοηθήσουμε να πετύχουν κάθε τους στόχο και όνειρο. Σε μία περίοδο όπως αυτή του καλοκαιριού μικροί αθλητές και τερματοφύλακες προτιμούν να βρίσκονται κοντά στον αθλητισμό, κοντά στη γνώση, κοντά στο ποδόσφαιρο και αυτό μας δίνει χαρά και δύναμη να προσπαθούμε συνέχεια να βελτιωνόμαστε και να τους δίνουμε όλα τα εφόδια που χρειάζονται».

Για την ιδιαιτερότητα της θέσης του τερματοφύλακα και για το αν γίνει θεσμός το καμπ: «Όπως γνωρίζουμε όλοι η θέση του τερματοφύλακα εξελίσσεται και κατά τη γνώμη τη δική μας είναι η πιο σημαντική στο ποδόσφαιρο. Είναι αυτή που δίνει ώθηση, σιγουριά και αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες και σε όλη την ομάδα, αλλά είναι κι αυτή που κάθε λάθος μετράει και φαίνεται. Σίγουρα η θέλησή μας και η προσπάθειά μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε γνώση και εξειδίκευση στα παιδιά που τη ζητάνε και θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να μπορέσουμε αυτό να γίνει θεσμός και να ακολουθήσουν και επόμενα καμπ».

Για το αν έχει διακρίνει τερματοφύλακες στα Χανιά που μπορούν να σταθούν μελλοντικά σε υψηλό επίπεδο: «Και βέβαια. Πανελλήνια, αλλά και στην Κρήτη και στα Χανιά, υπάρχει ταλέντο, αλλά αυτό που έχω διακρίνει περισσότερο είναι ότι υπάρχει τρομερή όρεξη και θέληση για βελτίωση. Αυτό μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε, να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά όλα τα εφόδια να καταφέρουν να καταξιωθούν στο υψηλότερο επίπεδο».

Οι δηλώσεις του κ. Κυρανούδη: «Πρώτα από όλα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Πλατανιά και στον κ. Μπερνεάνου για τη δομή και την οργάνωση του camp. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες ενέργειες που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη θέση του γκολκίπερ. Ετσι κατόπιν προσκλήσεως βρισκόμαστε εδώ προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά με έναν μοντέρνο τρόπο προπόνησης των τερματοφυλάκων. Ολοι λέμε ότι ο ρόλος του μέσα στο παιχνίδι έχει αλλάξει, καθώς είναι πλέον και παίκτης γηπέδου, αλλά όσον αφορά τις προπονήσεις δεν έχουν γίνει τόσο μεγάλες αλλαγές καθώς έχουμε μείνει στις παλιές παραδοσιακές μεθόδους. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από το επίπεδο που έχω δει μέχρι στιγμής. Σίγουρα υπάρχουν ατέλειες, όμως μέσα από την δουλειά, όλα αυτά μπορούν να διορθωθούν».

Οι δηλώσεις του κ. Κατεργιαννάκη: «Στην Ελλάδα βλέπουμε ότι υπάρχουν αρκετά ταλέντα στη θέση του τερματοφύλακα. Αλλωστε έχουμε βγάλει αρκετούς σπουδαίους γκολκίπερ. Υπάρχει όμως θέμα στην στήριξη αυτών των παιδιών και στον τρόπο που οφείλουμε να τα βοηθήσουμε όταν κάνουν το λάθος. Ο κ.Μπερνεάνου έχει κάνει πολύ σπουδαία δουλειά, κυρίως όσων αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες. Εγώ είναι της φιλοσοφίας, ότι δύσκολα διδάσκεις κάτι. Θα πρέπει να τα βοηθήσουμε να ανακαλύψουν το δικό τους ταλέντο και να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Στα μικρά παιδιά θα έλεγα να κάνουν όσο περισσότερα λάθη γίνεται. Το λάθος επιβάλλεται γιατί μέσα από αυτό μαθαίνεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook