Μαθητές- νεολαία και φορείς προβάλουν την Ιεράπετρα μέσα από επιτυχημένες δράσεις Πολιτισμού-με την στήριξη Περιφέρειας

Στις πολυσήμαντες αξίες  του καλού βιβλίου αλλά και στην στήριξη της Περιφέρειας πρωτοβουλιών και δράσεων πολιτισμού από φορείς και ιδιαίτερα από νέους-μαθητές, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους πολιτισμού στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας στην Ιεράπετρα την τριήμερη έκθεση βιβλίου με την συμμετοχή μαθητών που οργάνωσε η Ένωση Γονέων Ιεράπετρας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ιεράπετρας και της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ο Περιφερειάρχης -παράλληλα με την έκθεση -ευρισκόμενος στην Ιεράπετρα απένειμε βραβεία στους διακριθέντες νέους στους τοπικούς αγώνες σκάκι, ενώ επίσης συμμετείχε στη 2η συνάντηση Αρχαιολογικού και Ιστορικού ενδιαφέροντος στην Ιεράπετρα που οργάνωσε με επιτυχία ο “Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού ΙΕΡΑΠΥΤΝΑ” με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης-Σητείας, και του δήμου Ιεράπετρας.

Ειδικότερα στην έκθεση βιβλίου στον παραλιακό δρόμο της Ιεράπετρας συμμετείχαν 13 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σύμφωνα με τους οργανωτές η επιτυχία ήταν μεγάλη και τα μηνύματα πολλαπλά, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νεκτάριος  Παπαβασιλείου, ο Δήμαρχος Θ. Καλατζάκης και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Μ. Γιωργαλάκης ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την στήριξη της εκδήλωσης και για την παρουσία του. Το θέμα, πρόσθεσαν, της φετινής έκθεσης ήταν  «Οι Ομορφιές του Τόπου μας» όπου αναδείχθηκε  μέσα από το βιβλίο και την πληθώρα των εργασιών των Παιδιών των Σχολείων της περιοχής κάθε πλεονέκτημα του Δήμου της Ιεράπετρας σε επίπεδο φυσικού, αρχαιολογικού, θρησκευτικού, αγροδιατροφικού, οικολογικού, παραδοσιακού περιβάλλοντος, καθώς και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η έκθεση που ολοκληρώνεται απόψε, φιλοξενείται για πρώτη φορά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με τη συμμετοχή-στήριξη των βιβλιοπωλών της Ιεράπετρας, ενώ υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις με την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας, δρώμενα Μαθητών των Σχολείων, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας ζωγραφικής, ποδηλατάδα, αλλά και συναυλίες (Κρητικής παραδοσιακής μουσικής, ροκ).

 Τον Περιφερειάρχη επίσης για την παρουσία του στην Ιεράπετρα  αλλά και στήριξη  των εκδηλώσεων ευχαρίστησαν οι εκπρόσωποι της 2ης συνάντησης Αρχαιολογικού και Ιστορικού ενδιαφέροντος αλλά και οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης αγώνων Σκάκι. «Φέτος πρώτη φορά οι αγώνες ήταν τοπικοί, υπήρχαν συμμετοχές πολλές και στόχος μας του χρόνου να είναι σε Παγκρήτιο επίπεδο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας Μαν Γιωργαλάκης ευχαριστώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη για την παρουσία του και στήριξη της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook