Ένας λάθος υπολογισμός έφερε το σοβαρό ατύχημα που έγινε πρωτοσέλιδο στον τοπικό τύπο. Συναγερμός στην πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ…

Αγιο είχε χθες το μεσημέρι 48χρονος Βολιώτης ποδηλάτης, ο οποίος έπεσε σε ρεματιά βάθους δεκαπέντε μέτρων, φεύγοντας αριστερά σε σχέση με την πορεία του στο δύσβατο μονοπάτι από τα Παλιά Χάνια προς την Αλικόπετρα. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 14.10, οπότε η βόλτα μίας ομάδας πέντε ατόμων εξελίχθηκε σε πραγματικό εφιάλτη. Ο 48χρονος εκτοξεύτηκε με φόρα και έπεσε πάνω σε πέτρες. Η πτώση ήταν τόσο σφοδρή, που το κράνος που φορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ράγισε. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Αμεσα σήμανε συναγερμός τόσο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όσο και στο ΕΚΑΒ, μετά από την ειδοποίηση για βοήθεια. Η παρέα του 48χρονου ήταν σοκαρισμένη, ενώ βρίσκονταν στην άκρη του πουθενά

Ο ποδηλάτης ήταν τραυματισμένος, αλλά ευτυχώς η υγεία του δεν κινδύνευε. Διατηρούσε τις αισθήσεις του και είχε επαφή με το περιβάλλον. Στον τόπο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες, με επικεφαλής το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Χαράλαμπο Πόζογλου, και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση ανάσυρσης του ποδηλάτου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το εν λόγω μονοπάτι είναι στενό και πετρώδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μονάδα του ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να πλησιάσει σε αρκετά κοντινή απόσταση.

Το τζιπ των πυροσβεστών, το κοντινότερο σημείο στο οποίο κατάφερε να φτάσει ήταν περίπου 500 μέτρα από το σημείο του ατυχήματος. Οι πυροσβέστες διένυσαν όλη αυτήν την απόσταση πεζοί και στη συνέχεια κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες και κατάφεραν και ανέσυραν τον τραυματία στο φορείο με σχοινιά. Τα σωστικά συνεργεία άρχισαν άμεσα τις ενέργειες για την παράδοσή του στο ΕΚΑΒ, με τους πυροσβέστες να διανύουν μία ανηφορική απόσταση 500 μέτρων.

Η επιχείρηση ανάσυρσης διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Ο 48χρονος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Παρέμεινε νοσηλευόμενος στο Αχιλλοπούλειο καθώς από την πτώση διαπιστώθηκε ότι υπέστη κατάγματα στα χέρια και στη μέση.

Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook