Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την κακοποίηση και δολοφονία της Ελένης Πολιουδάκη, ένας 33χρονος Ρεθυμνιώτης και ένας 28χρονος Ρουμάνος

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στα Χανιά η δίκη μιας υπόθεσης που είχε συνταράξει την κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά και της Κρήτης γενικότερα.

Στις 13 Ιανουαρίου 2012, μέσα στο σπίτι της, στον Εσταυρωμένο Ρεθύμνου βρέθηκε δολοφονημένη η 74χρονη Ελένη Πολιουδάκη. 

Η άτυχη γυναίκα εκείνες τις ημέρες έμενε μόνη της καθώς ο σύζυγός της ήταν στο νοσοκομείο, ενώ οι αρχές εξετάζουν το θέμα της ληστείας μετά φόνου.

Όμως την επόμενη ημέρα οι ανακοινώσεις του Ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη προκαλούν φρίκη. Η ηλικιωμένη είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, είχε πολλές κακώσεις στο σώμα και σπασμένα πλευρά, ενώ ο θάνατός της προήλθε απο ασφυξία καθώς της είχαν κλείσει το στόμα με ένα μαντήλι.

Με βάση και τα νέα δεδομένα, οι αστυνομικοί προχωρούν σε προσαγωγές υπόπτων και σε λήψεις δειγμάτων DNA.

Δύο μήνες μετά (λόγω του χρόνου που χρειάστηκαν οι αναλύσεις DNA) , στις 21 Μαρτίου, ανακοινώνεται η σύλληψη ενός 28χρονου Ρεθυμνιώτη και ενός 23χρονου Ρουμάνου.

Η αρχή έγινε με τον 23χρονο το DNA του οποίου ταυτοποιήθηκε και ο οποίος “οδήγησε” στην σύλληψη και του 28χρονου, ενώ και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν την απεχθή πράξη τους.

Λίγες ημέρες μετά και κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγούνται στον ανακριτή για την απολογία τους, ενώ αμέσως μετά προφυλακίζονται στις φυλακές των Χανίων.

Η δίκη που ξεκίνησε σήμερα, διεκόπει για την Δευτέρα 26 Ιουνίου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook