Το Ημερολόγιο των Δράσεων, που ξεκίνησαν από σήμερα, Δευτέρα 19/6/2017 στη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου,

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων (Συμβουλευτικός Σταθμός - ΚΑΠΗ & Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι), υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης και αγωγής - προαγωγής υγείας με τίτλο “Διαδρομές Υγείας & Πρόληψης” σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων, με στόχο την αποκεντρωμένη και στοχευμένη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Διαδρομές Υγείας & Πρόληψης” προβλέπεται περιοδεία της Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. έως τις 30 Ιουνίου 2017 με δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης. Το παραπάνω πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους, που διαμένουν στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων με σκοπό την προάσπιση, βελτίωση και  προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και πνευματικής τους υγείας.  

Τις δράσεις υποστηρίξουν εθελοντικά γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Παράλληλα, νοσηλεύτριες των ΚΑΠΗ και Προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι, διανέμουν φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό για διάφορα νοσήματα και πραγματοποιούν μετρήσεις σακχαρώδους διαβήτη και υπέρτασης.

Το Ημερολόγιο των Δράσεων, που ξεκίνησαν από σήμερα, Δευτέρα 19/6/2017 στη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου,  έχει ως εξής