Στην επιβολή ποινής φυλάκισης 4 μηνών σε έναν από τους 15 κατηγορούμενους για φθορά δημόσιας περιουσίας με γκράφιτι επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, ενώ σε 8 από αυτούς επέβαλε επίπληξη.

Η ποινή που έχει αναστέλουσα δύναμη και είναι εφέσιμη επεβλήθη για γκράφιτι που έγιναν σε δημόσιους χώρους όχι όμως σε εκείνους για τους οποίους είχε δοθεί άδεια από φορείς.

Ο κατήγορος που είχε κινήσει και τη νομική διαδικασία σε βάρος των 15 ατόμων, υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν προχωρήσει σε γκράφιτι και μουτζούρες και πολλά άλλα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τόσο το δημόσιο όσο και τους ιδιώτες με τα έξοδα αποκατάστασης ενώ υποστήριξε ότι μέσα από τα συγκεκριμένα γκράφιτι που δημιουργήθηκαν έγινε προσπάθεια προσηλυτισμού, με παγανιστικά και παραθρησκευτικά σύμβολα.

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι είχαν κάνει γκράφιτι μόνο στους χώρους όπου τους είχε δοθεί άδεια μετά από πρόσκληση φορέων και δεν είχαν βάψει ή γράψει πάνω σε άλλα κτίρια. Μάλιστα, δήλωσαν πως δεν θεωρούν τις μουτζούρες και τα συνθήματα τέχνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook