Με αφορμή το προγραμματικό και πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τις 30/6 μέχρι τις 2/7 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων προσυνεδριακός διάλογος.

Στόχος είναι το κάλεσμα και η συσπείρωση όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων που επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το αδιέξοδο μέσω μιας στρατηγικής για οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή ανάκαμψη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ και φίλων του κεντρώου, σοσιαλδημοκρατικού χώρου.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ απέτυχε και με την πολιτική της αφήνει τη χώρα να σέρνεται για πολλά χρόνια. Η ΔΗΣΥ παίρνει πρωτοβουλία για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Δεν αρκεί η αλλαγή προσώπων αλλά και η αλλαγή πολιτικής, προκειμένου να χαραχθεί μια εθνική γραμμή. Στόχος είναι η οικονομική επανάκαμψη με νέες θέσεις εργασίας.

Οποιαδήποτε οικονομική, αναπτυξιακή και επενδυτική δυνατότητα της χώρας δεν έχει αξιοποιηθεί από τη χώρα. Η κυβέρνηση αδρανεί.

Υπάρχουν πρωτοβουλίες από τη ΔΗΣΥ ώστε ο πολίτης που νοιώθει ότι ανήκει στον προοδευτικό χώρο, στο μεταρρυθμιστικό κέντρο να νοιώσει ξανά ότι υπάρχει μια παράταξη που τον στηρίζει.”

 

Κατά τον προσυνεδριακό διάλογο στα Χανιά, ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΚΙΔΗΣΟ, Ιπποκράτης Μανουδάκης, αναφέρθηκε στην κοινωνική απαίτηση για εθνική συνεννόηση:

“Βρισκόμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στην ανάγκη της προοδευτικής αλλαγής της χώρας. Για την αλλαγή και όχι για τη διαχείριση και νομή της εξουσίας. Αν η χώρα δεν αλλάξει σε βάθος οι κρίσεις θα επανέρχονται ως τακτικό συστημικό φαινόμενο.”

 
 

Η σημερινή εκδήλωση είναι μια προσπάθεια διαλόγου με την κοινωνία των Χανίων και η παρουσίαση μιας πρότασης που αφορά σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές με τους οποίους θα έχουμε αποτέλεσμα αν τους παρουσιάσουμε ένα αξιόπιστο πλαίσιο, όπως είπε το μέλος της Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία., Μ. Πετράκης.

 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook