Απεργία από σήμερα στην καθαριότητα στο δήμο Χανίων – Εκτάκτως η αποκομιδή μόνο σε αυτούς τους χώρους- Η έκκληση του δημάρχου – Μέχρι και την Πέμπτη χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων

Πρώτη ημέρα απεργίας σήμερα για τους συμβασιούχους που εργάζονται στον τομέα καθαριότητας στους δήμους, και ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε μαζί τους και με όλους τους αρμόδιους, προκειμένου να τους ζητήσει κάποια πράγματα που συνδέονται με την απεργία, προκειμένου να διατηρηθεί ένα επίπεδο καθαριότητας στην πόλη, κατά την διάρκεια αυτής της απεργίας.

“Κατανοούμε τα δίκαια αιτήματα τους, καθώς είναι θύματα μιας λαθεμένης νομοθετικής ρύθμισης που ήθελε να τους βοηθήσει αλλά εν τέλει έχει δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους και τους δήμους.

Ο Δήμαρχος Χανίων προκειμένου όπως προαναφέρθηκε για να κρατηθεί επίπεδο καθαριότητας στην πόλη ζήτησε από τους εκπροσώπους να συνεχιστεί η εξυπηρέτηση:

  • Του πόρτα-πόρτα στην παλιά πόλη

  • Τουριστικού άξονας της Νέας Κυδωνίας

  • Του νοσοκομείου Χανίων καθώς και οι κλινικές

  • Του αεροδρομίου

  • Άλλα σημεία που μπορεί στη πορεία να εντοπιστούν.

“Αν κάτι τέτοιο δεν γίνει τότε ο δήμος και η πόλη μας θα αντιμετωπίσει προβλήματα και θα γυρίσει μπούμερανκ στον ίδιο των αγώνα τους.”

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της καθαριότητας μίλησαν για την πρώτη ημέρα απεργίας τους. Το βράδυ οι συμβασιοχούχοι θα πραγματοποιήσουν συνεέλευση, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για κάποια θέματα μεταξύ των οποίων και αυτών που ζήτησε ο Τάσος Βάμβουκας.

Η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Αθηνά Γιαννουλάκη ανέφερε,”Μεγάλη η συμμετοχή στους 7 δήμους του νομού Χανίων σε αυτή την απεργία.Σήμερα και αύριο έχουμε κατάληψη σε όλα τα αμαξοστάσια και την Πέμπτη 24ωρη απεργία. Κατανοούμε ότι υπάρχει θέμα με τα σκουπίδια, ωστόσο αυτός είναι ο μοναδικός τρόπους για να πιέσει ο εργαζόμενος για τα δίκαια αιτήματα του.Το βράδυ θα “βάλουμε” στη συνέλευση μας τα σημεία που ζητά η δημοτική αρχή.

Όσον αφορά τα νοσοκομεία,τις κλινικές και σχολεία δεν τέθηκε ποτέ θέμα και θα συνεχιστεί κανονικά η καθαριότητα.

Ο Δερελής Γιώργος, πρόεδρος του σωματείου ΔΕΔΙΣΑ, τόνισε ότι στηρίζουν τους συμβασιούχους για την απεργία αυτή, “ακούσαμε τις προτάσεις του δημάρχου θα τις περάσουμε από την γενική συνέλευση και από εκεί και περα θα βγει η απόφαση για το πως θα συνεχίσουμε.”

Οδηγός απορριματοφόρου, εκ μέρους των εργαζομένων “Ζητάμε συγνώμη αν προκαλούμε κάποια αναστάτωση στους πολίτες των Χανίων, δεν θέλουμε να έρθουμε σε κόντρα μαζί τους, διεκδικώντας τα δικαιώματα μας”

Ηδη, από χθες οι εργαζόμενοι προχώρησαν στον αποκλεισμό των αμαξοστασίων των υπηρεσιών καθαριότητας στα Χανιά, μετά από έκτακτη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook