Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός : «Οι εκδηλώσεις αυτές προσφέρουν την δυνατότητα ανάδειξης του ταλέντου, της δημιουργικότητας, της αλληλεγγύης, και της συλλογικότητας των μαθητών»

Με Λυρική Ποίηση, χορό,  λογοτεχνία, θέατρο, πολιτιστικές διαδρομές  αλλά και ρομποτική και το σεληνιακό φως ξεκινά αύριο, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017,  το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Είμαι και εγώ εδώ» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ  θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, και οι χώροι διεξαγωγής του είναι το Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», το Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ», το Θερινό Δημοτικό Σινεμά «Βηθλεέμ», η Αίθουσα «Μ. Καρέλλης» στο Δημοτικό Κτίριο της οδού Ανδρόγεω και ο Εκθεσιακός χώρος (στοά) του Κηποθέατρου «Μ. Χατζιδάκις». Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ φιλοξενούνται καλλιτεχνικές μαθητικές δημιουργίες στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στη μουσική, στο χορό και στις εικαστικές – ψηφιακές εφαρμογές. Στόχος είναι το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ να αναδειχτεί ως θεσμός για το Δήμο Ηρακλείου που θα  αγκαλιάσουν όλοι οι δημότες και επισκέπτες της πόλης.  Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναφερόμενος στην διοργάνωση ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τόνισε «Το πρώτο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ, με τίτλο:  «Είμαι και εγώ εδώ», που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, είναι το αποτέλεσμα  μιας ουσιαστικής και επίμοχθης προσπάθειας εμπνευσμένων εκπαιδευτικών και των μαθητών τους. Με πολιτιστικά δρώμενα που αντιπροσωπεύουν ποικίλες μορφές της Τέχνης (θέατρο, κινηματογράφο, μουσική, χορό, εικαστικές -ψηφιακές εφαρμογές).

Οι εκδηλώσεις αυτές, ενθαρρύνoντας την νεανική καλλιτεχνική δραστηριότητα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, προσφέρουν την δυνατότητα ανάδειξης του ταλέντου, της δημιουργικότητας, της αλληλεγγύης, και της συλλογικότητας των μαθητών.

 Ιδιαίτερα σε αυτή την χρονική περίοδο της παρατεταμένης κρίσεως, ο Πολιτισμός, αποτελεί πηγή έμπνευσης και πυξίδα προσανατολισμού. Μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε την ιστορία μας, να επικεντρωθούμε στις αληθινές αξίες της ζωής, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Στον Δήμο Ηρακλείου στηρίζουμε  με θέρμη τις δράσεις αυτές που συνδέουν άμεσα και λειτουργικά τον Πολιτισμό με την Παιδεία.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook