Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει συναυλία την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30 στην οχυρή νησίδα Σπιναλόγκα στο πλαίσιο των 60 χρόνων από το κλείσιμο του Λεπροκομείου το 1957.
 
Τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου διευθύνει ο Διεθνούς Φήμης Μαέστρος ΜΙΛΤΟΣ ΛΟΓΙΑΔΗΣ. Η Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. είναι μία ορχήστρα αποτελούμενη από ταλαντούχους και άρτια εκπαιδευμένους νέους χάρη στην πολύτιμη συμβολή των διδασκάλων τους και θα μας ταξιδέψει μουσικά στο χώρο και στο χρόνο.
 
Η συναυλία γίνεται σε συνδιοργάνωση του ΠΑΟΔΑΝ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, το Δήμο Ηρακλείου, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχέιρηση Ηρακλείου και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Σκαφών Κοινοπραξίας Ελούντας και Πλάκας.
 
Το εισιτήριο της μεταφοράς στη Σπιναλόγκα έχει οριστεί στα 3€ με επιστροφή (ειδική τιμή για τη συγκεκριμένη εκδήλωση) και οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν από την Ελούντα και την Πλάκα στις 18:30 & 18:45. Η επιστροφή από τη Σπιναλόγκα θα είναι στις 21:00
 
Πρόγραμμα
Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Δήμου Ηρακλείου
1.      Bach: Jesu bleibet meine Freude

2.      Mussorgsky: A night on the bare mountain

3.      Edward Elgar : Salut d Amour

4.      Grieg: in the hall of the mountain king

5.      Stravinsky: The fire bird

6.      Edward Elgar : Chanson De Matin

7.      Gustav Holst : Mars 

8.      Skalkottas: Κρητικός

Μίλτος Λογιάδης

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του με καθηγητές τους Fritz Schieri, Max Frei, Hermann Michael, στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με διπλώματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία .
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διορίστηκε επίκουρος καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, ενώ παράλληλα, ανέλαβε τη διεύθυνση της Χορωδίας των Μαδριγαλιστών καθώς και τη διεύθυνση της χορωδίας και της ορχήστρας της καθολικής κοινότητας του πανεπιστημίου (KHG). Στη συνέχεια, εργάστηκε ως μόνιμος μαέστρος για δύο χρόνια στην όπερα του Ulm.
Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι, για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει πραγματοποιήσει σημαντικές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων ελλήνων και ξένων συνθετών όπως την πρώτη πανελλήνια εκτέλεση της όπερας του Claude Debussy Πελλέας και Μελισσάνθη, τη Θάλασσα του Νίκου Σκαλκώτα, το συμφωνικό έργο Οι Πλανήτες του Gustav Holst, τη Συμφωνία Turangalila του Olivier Messiaen,τα Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, Atmosphères και Lontano του Gyorgy Ligeti, αφιέρωμα με έργα του Witold Lutoslawski, την όπερα Θαϊς του Jules Massenet  καθώς και πολλά άλλα σημαντικά έργα του εικοστού αιώνα. Η δισκογραφία του συμπεριλαμβάνει έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Ιάνη Ξενάκη, Γιάννη Χρήστου, Πέτρου Πετρίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Astor Piazzolla, Mάνου Xατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κουρουπού και άλλων ελλήνων και ξένων συνθετών.
Εκτός από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχει διευθύνει επίσης την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, την Ορχήστρα της Όπερας της Σόφιας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα κ.ά.
Ηχογράφησε για λογαριασμό του Αθήνα 2004 το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών έργων που παρουσιάσθηκαν στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, και συμμετείχε στις τελετές διευθύνοντας τον Ολυμπιακό Ύμνο του Σπύρου Σαμάρα.

Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο μάθημα Διεύθυνσης Ορχήστρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook