Ζητούν αύριο να κλείσουν όλα τα δημαρχεία του νομού στο πλαίσιο της κινητοποίησης για τους συμβασιούχους της καθαριότητας – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο έξω από το δημαρχείο Χανίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο έξω από το δημαρχείο Χανίων, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για τους συμβασιούχους καθαριότητας που θα “μείνουν στον δρόμο”.

Ο Σύλλογος αναφέρει πως θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις των αμαξοστασίων στα Χανιά μέχρι και την Πέμπτη ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενώ ζητά αύριο όλοι οι δήμοι του νομού Χανίων να μείνουν κλειστοί.

Να αναφέρουμε ότι αυτή την ώρα μόνο η ΔΕΔΙΣΑ πραγματοποιεί αποκομιδή απορριμμάτων αποκλειστικά στο πρόγραμμα “Πόρτα-πόρτα”.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

“Μετά και την  νέα καλούμπα της κυβέρνησης δια στόματος και σώματος  του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους – παρατασιούχους, η συνέλευση εργαζόμενων στους Δήμους του  νομού  Χανίων που συνεδρίασε την Τρίτη 20 Ιούνη  στις 9 το βράδυ έξω από το καταλυμένο αμαξοστάσιο στο Σόδυ αποφάσισε τα ακόλουθα:

-Συνεχίζουμε με επιμονή και αγωνιστικότητα τις κινητοποιήσεις μας και συγκεκριμένα τις καταλήψεις των αμαξοστασίων μέχρι και την Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Καλούμε όλους τους εργαζομένους, μονίμους, και συμβασιούχους, μονίμους και συμβασιούχους να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.00 το πρωί έξω από το δημαρχείο Χανίων.

-Καλούμε τους Δημάρχους και των εφτά Δήμων του νομού Χανίων έμπρακτα   να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας συμβασιούχων. Ζητάμε αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου να κλείσουν όλα τα Δημαρχεία του νομού Χανίων και να συστρατευθούν μαζί μας στον αγώνα για μια τοπική αυτοδιοίκηση με δημόσιο χαρακτήρα, χωρίς εργολάβους και ιδιώτες στις υπηρεσίες, με μόνιμο προσωπικό εργασίας.

– Χαιρετίζουμε την απεργία των συναδέλφων  μας στο σωματείο της  ΔΕΔΙΣΑ όλους τους εργαζόμενους στους δήμους και στις επιχειρήσεις τους 

– Έχοντας υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες του τόπου μας ,ζητάμε την κατανόηση τους οσο αφορά τα σκουπίδια  και ζητάμε από αυτούς την συμπαράσταση τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ .
ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥNΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 π.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook