Απ. Βουλγαράκης: Την επόμενη εβδομάδα μπορούμε να ξεκινήσουμε τον πρώτο ψεκασμό δακοκτονίας 

Υπόμνημα με τα άμεσα και οξυμένα προβλήματα των αγροτών παρέδωσαν στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, με πρώτο το θέμα της καθυστέρησης του προγράμματος δακοκτονίας.

Για το θέμα αυτό ο κ.Βουλγαράκης  τόνισε πως παλαιότερα επι Νομαρχιών δεν υπήρχε πρόβλημα και η δακοκτονία ξεκινούσε την ώρα της. Το πρόβλημα άρχισε να υπάρχει από τότε που ενεπλάκει το κράτος.

Πάντως εξέφρασε την βεβαιότητα πως , μετά και την σχετική εντολή που δόθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης, ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά των αγροτών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σταυριανουδάκης επεσήμανε πως οι 3-4 ψεκασμοί δεν επαρκούν για την καταπολέμηση του δάκου, για να απαντήσει ο κ.Βουλγαράκης πως τα χρήματα που διαθέτει το κράτος επαρκούν μόνο για αυτούς τους ψεκασμούς.

Επιπλέον οι αγρότες έθεσαν και θέματα που αφορούν σε αποζημιώσεις από καταστροφές σε ελαιόδεντρα και αμπέλια λόγω καιρικών φαινομένων τον Χειμώνα, στους δασικούς χάρτες, στο περιβαλλοντικό τέλος άρδευσης και για τις αιμοληψίες από τα αιγοπρόβατα.

Απαντώντας ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων επεσήμανε πως όλα τα θέματα αφορούν πρωτίστως στο κράτος καθώς η Περιφέρεια είναι ο ενδιάμεσος και δεν έχει την δυνατότητα παρα να συμπαρασταθεί.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook