Οι τόνοι ήταν υψηλοί και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα.

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που έγινε στο Πολύκεντρο Σούδας, με αφορμή την αρνητική εξέλιξη για τα δύο έργα στην περιοχή που αφορούν, την ανάπλαση της πλατείας στην περιοχή και την αποκατάσταση του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ήδη από σήμερα το μεσημέρι, εστάλη επιστολή από τον Δήμαρχο Χανίων με αποδέκτες “κάποιους αντιπολιτευόμενους” όπως τους κατονομάζει, στην οποία μιλούσε για  “παρεμπόδιση ή καθυστέρηση έργων μεγάλης ωφέλειας”.

Αποδέκτης των έντονων διαμαρτυριών έγινε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης, καθώς ο Δήμαρχος απουσίαζε, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τους παρευρισκόμενους και από τις αντίπαλες παρατάξεις που βρέθηκαν εκεί.

Ο κ.Βλαχάκης δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει την πίστη του ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα σε ότι αφορά τα δυο αυτά έργα, εκδηλώνοντας την πίστη του ότι μπορούν να ενταχθούν στην χρηματοδότηση των δημοσίων επενδύσεων, και θα ξανα γίνει πρόταση για αυτό.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η Νάνσυ Αγγελάκη υποστήριξε ότι για την απένταξη των έργων της ανάπλασης της πλατείας της Σούδας και της αποκατάστασης του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη ευθύνεται η έλλειψη διεκδικητικού πλαισίου από την Δημοτική Αρχή και ανικανότητα διαχείρισης των σημαντικών θεμάτων του Δήμου .

Ο κ.Κεμεσίδης ανέφερε εξίσου ότι ο Δήμαρχος πρέπει να διεκδικήσει την ένταξη αυτών των έργων στο ΕΣΠΑ.

Πέρα από τους δημοτικού συμβούλους των παρατάξεων την άποψη τους για το θέμα κατέθεσαν επιχειρηματίες και κάτοικοι της Σούδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook