Κλειστό είναι απο το πρωί το Δημαρχείο Χανίων έξω απο το οποίο συγκεντρώνονται συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει πανελλαδικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Να σημειωθεί πως εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι απο το αμαξοστάσιο του Δήμου στο ΣΟΔΥ (το οποίο τελεί υπο κατάληψη) λείπουν τρία οχήματα του Δήμου Χανίων από το αμαξοστάσιο στη Νέα Κυδωνία, κάτι που προκαλεί εύλογες απορίες για το με ποιού εντολή και απο ποιούς απομακρύνθηκαν τα απορριμματοφόρα απο τον χώρο και για ποιό λόγο.

Στο σχετικό  ψήφισμα ο σύλλογος εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων αναφέρει τα εξής:

Μετά και την νέα κολοτούμπα της κυβέρνησης δια στόματος και σώματος του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους-παρατασιούχους , η συνέλευση εργαζόμενων στους Δήμους του νομού Χανίων που συνεδρίασε την Τρίτη 20 Ιούνη στις 9 το βράδυ έξω από το καταλυμένο αμαξοστάσιο στο Σόδυ αποφάσισε τα ακόλουθα: 

-Συνεχίζουμε με επιμονή και αγωνιστικότητα τις κινητοποιήσεις μας και συγκεκριμένα τις καταλήψεις των αμαξοστασίων μέχρι και την Πέμπτη ,ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας . ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ,ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

-Καλούμε τους Δημάρχους και των εφτά Δήμων του νομού Χανίων έμπρακτα να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας συμβασιούχων. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ και να συστρατευθούν μαζί μας στον αγώνα για μια τοπική αυτοδιοίκηση με δημόσιο χαρακτήρα ,χωρίς εργολάβους και ιδιώτες στις υπηρεσίες , με μόνιμο προσωπικό εργασίας. 

– Χαιρετίζουμε την απεργία των συναδέλφων μας στο σωματείο της ΔΕΔΙΣΑ και συμπορευόμαστε στο κοινό αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους και στις επιχειρήσεις τους .

– Έχοντας υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες του τόπου μας ,ζητάμε την κατανόηση τους οσο αφορά τα σκουπίδια και ζητάμε από αυτούς την συμπαράσταση τους. Ενημερώνουμε ότι απορριμματοφόρο ασφαλείας κάθε μέρα εξυπηρετεί το Νοσοκομείο, τις κλινικές και το Γηροκομείο της πόλης των Χανίων και το αντίστοιχο συμβαίνει και στους περιαστικούς Δήμους.”

Οι συμβασιούχοι μιλώντας στους δημοσιογράφους καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύση για να μην μείνουν άνεργοι.

Τα προβλήματα είναι πολλά από αυτή την απεργία καθώς η πόλη πνίγεται στα σκουπίδια, μια απεργία που έχει μεγάλο αντίκτυπο την καλοκαιρινή περίοδο καθώς λειτουργούν όλα τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία. Ενδεικτικές οι εικόνες χθες από τους Αγίους Αποστόλους αλλά και σήμερα μέσα από την πόλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook