Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης (ΣΧΟΟΑΠ) της περιφέρειας του πρώην Δήμου Παλιανής

Το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου για την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής  Ενότητας Παλιανής μέσω του ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) παρουσίασε στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 21 Ιουνίου στα γραφεία της Πολεοδομίας έγινε από τον κ. Ρασούλη και στελέχη της υπηρεσίας, ευρεία ανάλυση όλων των δεδομένων που προκύπτουν από την ανάρτηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΣΧΟΟΑΠ Παλιανής που θα οριοθετήσει όλες της δραστηριότητες της περιοχής.

Ο Αντιδήμαρχος σε δήλωσή του τόνισε ότι, ο Δήμος προχωρά με τάχιστους ρυθμούς το σχεδιασμό και μέσα από της οδηγίες που έχουν δοθεί στο μελετητή,  το ΣΧΟΟΑΠ θα είναι φιλικό στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τόπο τους αφού αποτελεί ένα χρήσιμο και αναγκαίο εργαλείο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Παράλληλα επεσήμανε ότι από τους βασικούς στόχους του σχεδίου που προχωρά και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους με στόχο την οριοθέτηση όλων των γεωργικών, κτηνοτροφικών , πολεοδομικών, επενδυτικών και άλλων δραστηριοτήτων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook