Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, απασχόλησε το Σώμα εκτάκτως (προ ημερήσιας διάταξης), το θέμα που έχει προκύψει με την Απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 10ης Μαΐου 2017 σχετικά με την διακοπή της παράτασης των συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ (8μηνοι Δήμων).

Στο Δήμο Αποκορώνου απασχολούνται οχτώ (8) άτομα στην Υπηρεσίας Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου – 8μηνη σύμβαση με πρόσληψη μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Οι συμβάσεις αυτές, με  τη διάταξη του άρθρου 16 του Ν. 4429/16 έλαβαν παράταση έως 31/12/2017 και τώρα με απόφασή της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει τις παρατάσεις αυτές αντισυνταγματικές και εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν.

Ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου έκρινε ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και με την αποχώρηση από τα καθήκοντά τους, θα δημιουργηθεί ανεκπλήρωτο κενό και κυρίως εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που οι ανάγκες της υπηρεσίας είναι αυξημένες. 

Στηρίζει, τους εργαζόμενους στον αγώνα τους και ζητάει από το Υπουργείο Εργασίας όπως άμεσα διευθετηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και ο Δήμος.

Οριστική λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με μόνιμους διορισμούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook