Η διάρθρωση των Μέσων Ενημέρωσης της Κρήτης όσο αφορά την «μετάδοση της πληροφορίας» από καθημερινές εφημερίδες του νησιού και τους τηλεοπτικούς σταθμούς βρέθηκε στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης στη Περιφέρεια Κρήτης μετά από αίτημα Κινεζικής αντιπροσωπείας (εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης) από την επαρχία Shaanxi στη κεντρική Κίνα. 

Η συνάντηση-ενημέρωση έγινε με την συμμετοχή εκπροσώπων των ΜΜΕ της Κρήτης με συμμετοχή ημερήσιων εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών και εκπροσώπων μεγάλων μέσων ενημέρωσης της Κινεζικής επαρχίας στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Δρόμοι του Μεταξιού» όπου η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Κίνας για την συνεργασία της, με χώρες της Ευρώπης. 

Μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στη Κινεζική αντιπροσωπεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στο τομέα Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης   αναφέρθηκε στην ιστορία-πολιτισμό της Κρήτης, στον αγροδιατροφικό τομέα, στο ποιοτικό τουριστικό προϊόν της Κρήτης αλλά και στην κοινωνικο-οικονομικη διάρθρωση του νησιού. 

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι, διευθυντικά στελέχη, των ημερήσιων εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών της Κρήτης αναφέρθηκαν εκτενώς στη διάρθρωση των μέσων ενημέρωσης που εκπροσωπούν, στην αναπαραγωγή-μετάδοση της ενημέρωσης-πληροφορίας. Ακολούθως ανάλογη εκτενής αναφορά έγινε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Κινεζικής επαρχίας Shaanxi. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε:  «Υποδεχόμαστε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης τους εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης της επαρχίας Shaanxi στη κεντρική Κίνα. Ενδιαφέρονται για συνεργασίες στο νησί. Η πρωτοβουλία των Κινέζων περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας τους για την επανασύσταση των «Δρόμων του Μεταξιού».  Μια διεθνής πρωτοβουλία με πολιτικό, εμπορικό και διεθνές περιεχόμενο στο οποίο η Ελλάδα ανταποκρίνεται, γιατί η χώρα μας είναι μια από τις επιλεγμένες χώρες από την Κίνα για συνεργασίες. Είναι η χώρα που επιλέχθηκε για να είναι στρατηγικός σύμμαχος της Κίνας στην διείσδυση της στην Ευρώπη, και η Κρήτη οφείλει να διερευνήσει το ρόλο της, τις συνεργασίες που μπορούν να προκύψουν με την Κίνα σε αυτή την κατεύθυνση».  

Η Κινεζική αντιπροσωπεία από την επαρχία Shaanxi (Mr. Xiao Songyun, Mr. Yang Xiaojian,  Mr. Sun Wei, Ms. Zhang,  Mr. Yang Jun) ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη φιλοξενία και την ενημέρωση, ανέφεραν ότι στόχος της παρουσίας τους στο νησί μας είναι η καταγραφή των προηγμένων εμπειριών των ΜΜΕ της Κρήτης στην μετάδοση της πληροφορίας-ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας την διάθεση για συνεργασίες . 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook