Σε ένα δικό του κτίριο πρόκειται να μετακομίσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον ιστορικό σύλλογο που βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας.

“Μετά από πολυετή αγώνα και σωστή διαχείριση, θα μεταφερθούμε σε μια παλιά μονοκατοικία στην οδό Γιαμπουδάκη 17” λέει στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Μπαδογιάννης

Αν και το κτίριο είναι παλιό αμέσως μετά την αποπληρωμή του, θα ξεκινήσει άμεσα η ανακαίνιση του και τα 630 μέλη του ΕΟΣ θα αποκτήσουν ένα “αρχηγείο-στολίδι”.

Τα έξοδα ωστόσο είναι πολλά, καθώς μετά την αγορά του κτιρίου θα πρέπει να γίνει η ανακαίνιση. Έτσι ο ΕΟΣ Χανίων κάνει έκκληση σε όλους τους Χανιώτες, επιχειρηματίες και πολίτες, να συνεισφέρουν ότι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του κτιρίου που πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2017.

“Η αγορά αυτού του οικήματος έγινε με την στήριξη πολλών μελών μας. Η συμβολαιογράφος, η μηχανικός και η δικηγόρος πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις απαραίτητες υπηρεσίες. Τώρα βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο. Έχουμε την οικονομική στήριξη πολλών φορέων όπως η Περιφέρεια Κρήτης και η αντιπεριφέρεια Χανίων, το επιμελητήριο Χανίων και αναμένουμε την βοήθεια και άλλων φορέων στους οποίους έχουμε κάνει σχετικό αίτημα”

Συνολικά, όπως μας αναφέρει ο κ.Μπαδογιάννης, για την αποπληρωμή του δανείου περίπου 20 χιλ. ευρώ, “έχουμε δεσμευθεί στους πρώην ιδιοκτήτες να δώσουμε αυτά τα χρήματα μέσα στο χρόνο. Όταν αποπληρωθεί το κτιριο θα γίνει γενική ανακατασκευή όλων των κτηρίων με την υπαγωγή των δαπανών σε προγράμματα ΕΣΠΑ.”

Η στήριξη του κόσμου μέχρι σήμερα είναι μεγάλη. Αρχιτέκτονες-μηχανικοί-μηχανολόγοι εργάζονται χωρίς αμοιβή για να κάνουν αυτό το κτίριο σύγχρονο και λειτουργικό και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών μας για τα επόμενα 50 χρόνια.

“Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλα τα ΜΜΕ της πόλης για την προβολή του έργου του ορειβατικό Χανίων αλλά και όλα τα μέλη μας που συμμετέχουν στις εκδρομές μας.”

Όποιος επιθυμεί μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεά, για να βοηθήσει στην αποπληρωμή του κτίρίου, στους παρακάτω λογαριασμούς IBAN:

ALPHA BANK – IBAN: GR0301406480648002330000541

Εθνική Τράπεζα : GR0601104890000048920657037

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook