Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πέτρου θα πραγματοποιηθούν εκτός από την Θεία λειτουργία και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στον ανακαινισθέντα Ναό του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών στο Μπεντενάκι.

Ιστορικές αναφορές και γεγονότα για την περίοδο που κτίστηκε και λειτούργησε ως Μοναστήρι θα γίνουν από εκλεκτές ομιλήτριες και θα συνοδευτούν με μουσικές εκδηλώσεις από χορωδίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 8.00 μ.μ. Ομιλία στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ Μπετενάκι με θέμα: "Η Μονή του Αγίου Πέτρου του Μάρτυρα του Τάγματος των Δομηνικανών στο πέρασμα του χρόνου" από τις: κ. ΕΛΕΝΗ ΚΑΝΑΚΗ, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, κ. ΔΑΦΝΗ ΧΡΟΝΑΚΗ, Αρχιτέκτονα της Εφορείας Λασιθίου, κ. ΧΑΡΑ ΜΠΙΛΜΕΖΗ, Αρχαιολόγο.

Θα ακολoυθήσει μουσική εκδήλωση από την Χορωδία Νέων Δήμου Ηρακλείου, με την καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΙΩΑΝΝΗ ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ.

ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 8.00 μ.μ.  Ομιλία στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ Μπετενάκι από την κ. ΑΘΗΝΑ Ν. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ-ΣΦΑΚΑΚΗ, Ξεναγό-Συγγραφέα, με θέμα: «Από το πολισμάτιον Ηράκλειον στο Ηράκλειο του 21ου αιώνα».

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από την Μικτή Χορωδία Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 8.00μ.μ. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ. Τους ύμνους του Εσπερινού θα ψάλη ο Χορός Ψαλτών «Οι Κρήτες Μαΐστορες» υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΛΑÏΤΗ.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 7.ΟΟ π.μ. Ο Όρθρος, η ευλόγησις των άρτων και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΒΕΡΝΙΔΑΚΗ, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Τους ύμνους θα ψάλη η Εκκλησιαστική Χορωδία του Αγίου Δημητρίου Λιμένος Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 8.00μ.μ. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΞΕΝΑΚΗ, Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Τους ύμνους θα ψάλη η Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Ηρακλείου «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΚΡΗΤΗΣ», υπό τον Χοράρχη κ. ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ, Επίκουρο Καθηγητή της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.   

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 7.00π.μ.  Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Πέτρου Μπετενάκι, Ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΜΟΥΓΚΟΥΡΟΥ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ Φόδελε. Τους ύμνους θα ψάλη ο Εντιμολογιώτατος Άρχων Πρωτονοτάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Μπεντεβή κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΕΡΕΒΕΛΑΚΗΣ.

ΩΡΑ 7.00μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός εις το πανηγυρίζον αριστερόν κλίτος των Αγίων Αναργύρων του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Λιμένος Ηρακλείου.

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 7.00 π.μ. Ο Όρθρος, η ευλόγησις των άρτων και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία εις το πανηγυρίζον αριστερόν κλίτος των Αγίων Αναργύρων του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Λιμένος Ηρακλείου.