Το 5ο Συνέδριο Σπηλαίωσης και Ρευστομηχανικής πραγματοποιείται και φέτος στα Χανιά, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ στις 27 και 28 Ιουνίου 2017.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το International Institute for Cavitation Research (IICR). Πρόκειται για τη συνεργασία 3 καθηγητών πανεπιστημίου, ειδικών σε θέματα Σπηλαίωσης και Ρευστομηχανικής: του Έλληνα καθηγητή Μανώλη Γκαβαϊσέ (City, University of London) και των καθηγητών  Mohamed Farhat (EPFL) και Claus-Dieter Ohl (NTU Singapore).

Παράλληλα με το Συνέδριο θα λειτουργήσει επιστημονική έκθεση αναρατημένων εργασιών (posters), στην οποία συμμετέχουν ερευνητές από πανεπιστήμια και εταιρείες με στόχο να ενημερώσουν το χώρο τους για τα θέματα  πάνω στα οποία διεξάγουν έρευνα και τα οποία αφορούν διάφορες πλευρές του ρευστομηχανικού προβλήματος της σπηλαίωσης.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά που το International Institute for Cavitation Research (IICR) επιλέγει τα Χανιά και το Maich Conference Center ως τόπο συνάντησης και συνεργασίας διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών απ’ όλο τον κόσμο. Οι λόγοι είναι απλοί: η επιτυχής έκβαση του συνεδρίου την προηγούμενη χρονιά και η επιθυμία των συμμετεχόντων να επισκεφτούν και πάλι την όμορφη πόλη των Χανίων. 
Το συνέδριο είναι κλειστό και η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναιη Αγγλική CaFE, IPPAD και HAoS στο Συνεδριακό Κέντρο του MAIΧ

Ερευνητικά Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

45 υποψήφιοι διδακτορικοί φοιτητές με υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχουν στην επιστημονική έκθεση που διοργανώνεται από το International Institute for Cavitation Research (IICR) και πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο του MAICh, στα Χανιά, στις 27 και 28 Ιουνίου 2017. Οι νεαροί ερευνητές παρουσιάζουν σε διακεκριμένους επιστήμονες απ’όλο τον κόσμο τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, η οποία αφορά διάφορες πλευρές του ρευστομηχανικού προβλήματος της σπηλαίωσης. 

Παρόλο που η έκθεση απευθύνεται σε ειδικούς τα θέματα πάνω στα οποία διεξάγεται η  έρευνα αφορούν εν τέλει το ευρύ κοινό, γιατί τα αποτελέσματα κάθε ερευνητικού έργου επηρεάζουν θετικά τη ζωή του μέσου πολίτη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι υποψήφιοι διδακτορικοί φοιτητές έχουν πάρει υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συγεκριμένοι νεαροί ερευνητές είναι μέλη 3 ερευνητικών ομάδων: CaFE project, IPPAD project και HAoS project. Επικεφαλής των 3 αυτών προγραμμάτων είναι ο καθηγητής του City University London, Μανώλης Γκαβαϊσές. Αντίθετα απ΄ότι φαίνεται να εννοείται  από το  όνομα της κάθε ομάδας, τα μέλη της ασχολούνται με πεδία έρευνας που κινούνται γύρω από δύο βασικούς άξονες,  το περιβάλλον και την υγεία. Οι υπότροφοι ερευνητές έχουν επιλεχθεί ανάμεσα σε χιλιάδες υποψήφιους απ΄όλο τον κόσμο για την υποτροφία που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα H2020/Marie Skłodowska- Curie/ Innovative Training Networks (ITN). 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα των 3 προγραμμάτων, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες τους:

http://cafe-project.eu        http://ippad-itn.eu       http://haos-itn.eu 

Όσοι ενδιαφέρονται για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Marie Skłodowska- Curie/ Innovative Training Networks, θα βρουν πληροφορίες στις παρακάτω διευθύνσεις: 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook