Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV- Human Papilloma Virus) αποτελεί την πιο συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη σήμερα. 

Τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί άμεση συσχέτιση της μόλυνσης από τον ιό HPV τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών με την πρόκληση καλοηθών νοσημάτων και καρκίνων σε διάφορα όργανα του σώματος. 

Το θέμα της HPV λοίμωξης και οι συνέπειες της έχει προσλάβει πολύπλευρο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες υγείας και τους επιστήμονες. 

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται στα Χανιά Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «HPV σχετιζόμενα νοσήματα» , το Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017, 10.30 π.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου  υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ιατροί και επιστήμονες :

Γ.Αλεξανδράκης, Δ/ντής Γαστρεντερολ. Κλινικής & Ενδοσκοπ. Τμήματος ΝΙΜΤΣ,
Π.Καρακίτσος, Καθηγητής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, 

Ε.Καρακώστας, Συντον. Δ/ντης ΩΡΛ Κλινικής «Βενιζελείου» Γ.Ν.Ηρακλείου, 

Ε.Μπιλιράκης, Δ/ντης Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου» & Υπεύθ. Τμ. Κολποσκόπησης Α΄ Γυν. Κλινικής, 
Π.Μπούντρης, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ,
Η.Νικολαίδου, Αν.Καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ν.«Ανδρέας Συγγρός», 
Ι.Παναγιωτίδης, Αν.Καθηγητής Παθολ. Ανατομικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, 
Ε.Παρασκευαίδης, Καθ. Μαιευτικής & Γυναικολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιατρούς, επαγγελματίες υγείας και γενικά επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων (Μαιευτήρες-Γυναικολόγους, Παιδιάτρους, Ωτορινολαρυγγολόγους, Ουρολόγους, Δερματολόγους, Στοματολόγους, Οδοντιάτρους, Ογκολόγους, Γαστρεντερολόγους, Παθολογοανατόμους, Κυτταρολόγους, κ.ά.) και στόχο έχει την ενημέρωση για την πρόληψη, την επιδημιολογία, την εξατομικευμένη διάγνωση μέσω καινοτόμων διαγνωστικών Τεστ και ευφυών μοντέλων και την αντιμετώπιση των παθήσεων που ο ιός προκαλεί σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook