Η νεολαία του Λονδίνου φαίνεται ότι είναι γεμάτη οργή και μίσος και ίσως τελικά να μην ήταν και τόσο απρόσμενη η έξαρση του βανδαλισμού και των φασαριών των τελευταίων ημερών. Λίγες μέρες προτού ξεσπάσουν οι αναταραχές στη Βρετανική πρωτεύουσα,  μία αποτρόπαια δολοφονία ενός εφήβου από συμμαθητές του είχε συγκλονίσει την αγγλική κοινωνία.

Καθισμένοι στο λεωφορείο, οι έφηβοι δολοφόνοι κάνουν χειραψίες αρρωστημένης επιβράβευσης, συγχαίροντας ο ένας τον άλλον. Ένας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά σε έναν άλλο, ότι αυτός είναι το νέο αφεντικό.

Μόλις μισή ώρα νωρίτερα συμμετείχαν με μία βάρβαρη συμμορία στο ανθρωποκυνηγητό ενός μαθητή, τον οποίον μόλις τον έπιασαν τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου.

Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, η συμμορία είναι τώρα πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Φυλακίστηκαν, για συνολικά 74 χρόνια με την κατηγορία ότι σκότωσαν μέρα μεσημέρι σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο τον 16χρονο Nicholas Pearton.

\"\"

Ο νεαρός καταδιώχθηκε σε ένα προαστιακό πάρκο από τους δράστες, μερικοί από τους οποίους φόραγαν ακόμα την στολή του σχολείου, προτού τον μαχαιρώσουν στην καρδιά μπροστά από ένα μαγαζί. Την τραγικότητα του συμβάντος έρχεται να συμπληρώσει  το γεγονός ότι η σκηνή εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια της ίδιας του της μητέρας, στο Βόρειο Λονδίνο.

Καθώς η συμμορία έφευγε, τα μέλη της σήκωσαν τα μαχαίρια ψηλά ζητωκραυγάζοντας για την «επιτυχία» τους.

Το στιγμιότυπο, από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του λεωφορείου, δείχνει μέλη της συμμορίας να συγχαίρει το ένα το άλλο. Όλοι τους είχαν μπερδέματα με τη δικαιοσύνη εδώ και πολύ καιρό, για μια πληθώρα αδικημάτων.

Ο νεαρός Nicholas, στον οποίον κάρφωσαν το μαχαίρι στην καρδιά, εκπαιδευόταν για να γίνει ξυλουργός και θεωρείτο από την συμμορία ως αναμειγμένος με μία αντίπαλη συμμορία. Στο δικαστήριο μάλιστα, υποστήριξαν ότι αυτό που έγινε ήταν αποτέλεσμα μιας αντιπαλότητας, η οποία μάλιστα τροφοδοτήθηκε από ένα απειλητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο youtube.

Η οικογένεια είναι συντετριμμένη για αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Ο δικαστής διέταξε να δοθούν τα ονόματα των δραστών στην δημοσιότητα και παρομοίωσε την ομάδα σαν μία αγέλη άγριων σκύλων που κυνηγούσαν την λεία τους, για αυτό και επεδίωξε την παραδειγματική τους τιμωρία.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook