Το απόγευμα συνέλευση εργαζομένων και συμβασιούχων καθαριότητας για να πάρουν αποφάσεις

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το θέμα των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί στα Χανιά και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Το πρωί , Εισαγγελέας Χανίων είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν.Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη , τον προιστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων Δημήτρη Νικολακάκη και την αντιδήμαρχο καθαριότητας Χανίων Γεωργία Σαρικάκη, ενώ παρών ήταν και ένας απο τους συμβασιούχους.

Στην διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους με τους όγκους των σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως οι καταλήψεις των αμαξοστασίων είναι παράνομες και έθεσε θέμα  κινδύνων για την δημόσια υγεία από τα σκουπίδια.

Από πλευράς των εργαζομένων έγινε αναφορά στα αιτήματα της κινητοποίησης και στο τι αναμένουν από το Υπ.Εσωτερικών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Υγείας ανέφερε πως την Παρασκευή εστάλη έγγραφο στον Δήμο Χανίων για να προχωρήσει σε ψεκασμούς και ρίξιμο σκόνης ασβέστη στους σωρούς των σκουπιδιών, κάτι όμως που έως τώρα δεν έχει κάνει ο Δήμος.

Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει καταθέσει μήνυση κατα παντός υπευθύνου για την απομάκρυνση τριών απορριμματοφόρων εκτός των αμαξοστασίων του Δήμου Χανίων.

Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση εργαζομένων και συμβασιούχων στην καθαριότητα προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook