Σάββατο και Κυριακή προαιρετική αποχή για τους υπαλλήλους από την αποκομιδή των σκουπιδιών – Στάση εργασίας την Δευτέρα

Πριν από λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε γενική συνέλευση εργαζομένων και συμβασιούχων της καθαριότητας στα Χανιά, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Στην συνέλευση αποφασίστηκε το Σάββατο και την Κυριακή προεραιτική αποχή από την υπερωριακή εργασία, ο κάθε υπάλληλος δηλαδή, μπορεί να εργαστεί εφόσον και αν το θελήσει, ενώ την Δευτέρα από τις έντεκα το πρωί μέχρι την λήξη του ωραρίου, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας.

Όπως επισημάνθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη ,η κατάληψη των αμαξοστασίων έχει λήξει από την Τετάρτη.

Το πρωί, Εισαγγελέας Χανίων είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη , τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων, Δημήτρη Νικολακάκη, και την αντιδήμαρχο καθαριότητας Χανίων, Γεωργία Σαρικάκη, ενώ παρών ήταν και ένας από τους συμβασιούχους.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους με τους όγκους των σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως οι καταλήψεις των αμαξοστασίων είναι παράνομες και έθεσε θέμα  κινδύνων για την δημόσια υγεία από τα σκουπίδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook