Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και με την επιστημονική υποστήριξη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και με την επιστημονική υποστήριξη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων www.adulteduc.gr και, διοργανώνει: «Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

Εκμεταλλευτείτε τώρα τη μοναδική ευκαιρία που δίνει δικαίωμα απευθείας συμμέτοχης στις εξετάσεις αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων ακόμα και σε όσους δεν έχουν την προβλεπόμενη απαιτούμενη διδακτική εμπειρία (150 ώρες), (Ν.2844/2012, παρ17, δδ,). Με την απόλυτη εγκυρότητα που προσφέρουν οι κρατικοί φορείς και τη διασφάλιση που παρέχει η κορυφαία Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων της χώρας.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

Σε εκπαιδευτές ενηλίκων, ακόμα και χωρίς διδακτική εμπειρία, και σε όσους ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν ως εκπαιδευτές ενηλίκων. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν, ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις που διοργανώνει ο ΕΟΠΠΕΠ για την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.

Σε όσους θέλουν ν’ αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαίδευσης ενηλίκων (π.χ. ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ)

Σε όσους ενδιαφέρονται ν’ αναβαθμίσουν τις ικανότητες διδασκαλίας τους και να τις εμπλουτίσουν με σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους εκπαίδευσης ενηλίκων

Ενότητες σεμιναρίου (με βάση το επαγγελματικό περίγραμμα: «Εκπαιδευτής ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ»):

Αλληλογνωριμία, Παρουσίαση στόχων προγράμματος, Διαμόρφωση εκπαιδευτικού συμβολαίου

Θεωρίες μάθησης ενηλίκων, Χαρακτηριστικά ενηλίκων εκπαιδευόμενων, Προϋποθέσεις αποτελεσματικής μάθησης, Αρχές μάθησης ενηλίκων, Ρόλος εκπαιδευτή

Μεθοδολογία εναρκτήριας συνάντησης, Διαμόρφωση εκπαιδευτικού χώρου, Αποτελεσματική χρήση εποπτικών μέσων διδασκαλίας

Δυναμική της εκπαιδευόμενης ομάδας (διαμόρφωση συνεργατικού μαθησιακού κλίματος, ρόλοι στην ομάδα, επικοινωνία στην ομάδα)

Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες

Μεθοδολογία σχεδιασμού διδακτικής ενότητας

Αξιολόγηση διδακτικού έργου (Μοντέλα, τύποι, τεχνικές)

Εργαστήριο Σχεδιασμού εικοσάλεπτης μικροδιδασκαλίας από όλους τους εκπαιδευόμενους

Πρακτική άσκηση στις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας ενηλίκων, (Χιονοστιβάδα, εργασία σε ομάδες, παιγνίδι ρόλων, μελέτη περίπτωσης, εμπλουτισμένη εισήγηση, καταιγισμός ιδεών, κ.α.)

Παρουσίαση εικοσάλεπτων μικροδιδασκαλιών από όλους τους εκπαιδευόμενους με σχολιασμό, βελτίωση υποψηφίων και υποστήριξη

Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίων «δια-ζώσης»: Παρασκευή:17.00 – 22.00, Σάββατο και Κυριακή: 09.00 – 19.00

Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίων «δια-ζώσης»: Παρασκευή 21/07, Σάββατο 22/07, Κυριακή 23/07, Σάββατο 29/07 και Κυριακή 30/07.

Κόστος: 390 €* ανά συμμετοχή.

*Προβλέπεται έκπτωση 10% για τα μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

*Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Σημείωση:

Σύμφωνα με τo Άρθρο 67 του Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ Α 83/11.5.2016), για την πρόσληψη στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας (ΦΕΚ 2844/Β/2012 απαιτείται με βάση το νόμο 4186 (ΦΕΚ 193/17-09-2013), πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης. Επιπλέον για τη διδασκαλία σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης), σύμφωνα με το άρθρο 39, του Ν.4342/2015 (Φ.Ε.Κ. 143 τ. Α’/09-11-2015) από 1.9.2017 η Πιστοποιημένη Εκπαιδευτική Επάρκεια αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου ο εκπαιδευτής να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους πρόγραμμα της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, 71202, Ηράκλειο Κρήτης, Τηλ.: 2810-302730, 2810-302735, e-mail: info@katartisi.gr, fb: www.facebook.com/KekTechnikesScholes, web: www.katartisi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook