Πανζουρλισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων – Ένταση και φωνές

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή την αρνητική εξέλιξη για τα δύο έργα στην περιοχή που αφορούν, την ανάπλαση της πλατείας στην περιοχή και την αποκατάσταση του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Σε έντοπνο ύφος μίλησε η κ.Χατζηδάκη στον κ.Βάμβουκα αναφορικά με τα δυο έργα που αφορούν τον Μορώνη  και την πλατεία της Σούδας, που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η κ.Χατζηδάκη επέρριψε σοβαρές ευθύνες στον κ.Βάμβουκα λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έκανε ότι ήταν δυνατό για την χρηματοδότηση των δυο αυτών έργων, κάνοντας λόγο για «άφαντο Δήμαρχο»

Ο κ.Βάμβουκας  απάντησε ότι την προηγούμενη νημέρα συναντήθηκε για αυτό το θέμα με τον Περιφερειάρχη. «Εσείς που ήσασταν όταν το θέμα ήρθε για δεύτερη φορά στο Δ.Σ και ήσασταν απούσα, για ένα θέμα που τόσο πολύ κόπτεστε.”

Στη συνέχεια των συζητήσεων για το θέμα της Σούδας, προκλήθηκε έντονη αντιπαράθεση όταν ο Δήμαρχος κάλεσε δυο αρμόδιους της τεχνικής υπηρεσίας να απαντήσουν στις ερωτήσεις των συμβούλων, όπως επισήμανε ο ίδιος, και να εξηγήσουν γιατί απεντάχθηκαν τα δύο έργα. 

Με το “κάλεσμα” αυτό ακολούθησε…” πανζουρλισμός” με τις αντιδράσεις από τις αντίπαλες παρατάξης να είναι έντονες, καθώς η δευτερολόγηση στα λεγόμενα των αρμόδιων των τεχνικών υπηρεσιών.

Οι αντιδράσεις είχαν να κάνουν με ακριβώς αυτό, ότι το θέμα έπρεπε να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να μπει ως θέμα το οποίο συζητηθεί διεξοδικά και έτσι οι σύμβουλοι να μπορέσουν να δευτερολογήσουν στην απάντηση των τεχνικών.

Μετά κόπων και βασάνων, πήραν τον λόγο αντιπρόσωποι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, «Όσον αφορά τον Μορώνη, ο φάκελος του έργου μας ήταν πλήρης, χωρίς να έχουμε κάποια αρνητική απάντηση. Δέκα μέρες πριν την υποβολή του φακέλου μας άλλαξαν την διαδικασία, ότι πρέπει να προχωρήσει με προγραμματική σύμβαση ενώ πιο πριν μας έλεγε άλλα. Όταν ειδοποιηθήκαμε για αυτό ήρθε το θέμα στο συμβούλιο σας, λίγο πριν λήξη η πρόσκληση, τεχνικές ελλείψεις στον φάκελο πάντως δεν έχουν αναφερθεί.”

Για τον ίδιο λόγο δεν προχώρησε και η πλατεία της Σούδας, όπως αναφέρθηκε από τους τεχνικούς του δήμου, λόγω κακής συνεννόησης από το ΥΕΝ που προχώρησε σε αυτή την αλλαγή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook