Σημαντική η ανταπόκριση στις δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

O Δήμος Χανίων με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, το Ε.ΣΥ.Ν, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Χανίων και τον ΟΚΑΝΑ διοργάνωσαν τριήμερο εκδηλώσεων, με θέμα: “ΜΑΘΑΙΝΩ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ, ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ”. 

Στο πλαίσιο των δράσεων έμπειρα στελέχη από τις θεραπευτικές μονάδες παρείχαν στους πολίτες στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και έξω από το Δημαρχείο Χανίων, εξειδικευμένη πληροφόρηση και αξιόπιστες απαντήσεις για θέματα χρήσης ουσιών, ενώ διανέμονταν και ενημερωτικό υλικό.

Κατά τον χαιρετισμό του πριν από την παρουσίαση του δρώμενου “ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ” από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ανέφερε ότι το φαινόμενο της χρήσης ουσιών έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις, γι΄ αυτό και οφείλουμε όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με σχεδιασμό μέσα από συλλογικές δράσεις να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. “Η πρόληψη δεν είναι υπόθεση μόνο των γονιών ή μόνο των ειδικών αλλά αφορά ολόκληρη την κοινωνία”, τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, επεσήμανε ότι δράσεις με ανάλογο περιεχόμενο, που στοχεύουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση θα πρέπει να διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, “αποδεικνύοντας την επαγρύπνηση και την ετοιμότητά μας απέναντι στη μάχη κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε λύση, γι΄ αυτό και καλέσαμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που έχουν την εμπειρία, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη ζωή με εφόδιο τη γνώση”, τόνισε η κα. Αλιφιεράκη.  

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στο Λιμάνι των Χανίων από την ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τμήμα Χανίων και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Ο Άγιος Ιωάννης”, η οποία κατέληξε στον προμαχώνα ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΤΟΡΕ,  όπου παρουσιάστηκε το δρώμενο “ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ” από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Σήμερα, Τρίτη 27/6/2017, στην πλατεία 1866, έως τις 13.00, ομάδα επιστημόνων από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων του ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου θα ενημερώνουν για ιατρικά ζητήματα και κυρίως για θέματα ηπατίτιδας Β & C. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ιατρικές εξετάσεις κατόπιν ραντεβού στα γραφεία των “Γιατρών του Κόσμου”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook