Τι δήλωσε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου για αυτή την εξέλιξη – “Φοβάμαι για κωλυσιεργία που θα εμποδίσει την επένδυση”

Τροχοπέδη στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που σχεδιάζει να αξιοποιήσει την περιουσία του, θέτει το υπουργείο Πολιτισμού.

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση διαγωνισμού τον οποίο προκήρυξε το Πολυτεχνείο για την αξιοποίηση του κτιρίου της Μεραρχίας Κρητών και δύο ακόμη κτιρίων στα Χανιά, και ο οποίος κατοχυρώθηκε σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, η υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης, χαρακτήρισε “μνημείο” ειδικά το κτίριο της Μεραρχίας, που είναι κατειλημμένο από άτομα του αν εξουσιαστικού χώρου του 2003.

Την απόφαση αυτή την έλαβε το Πολυτεχνείο την περασμένη Παρασκευή.

Η κίνηση έπειτα από 14 χρόνια αδιαφορίας για την τύχη του κτιρίου ερμηνεύεται από του Πολυτεχνείο ως προσπάθεια ακύρωσης επένδυσης. “Γεννά τεράστια νομικά και πολιτικά ερωτήματα η υπερβολική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση ευαισθητοποίησης του υπουργείου Πολιτισμού για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα”

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ.Διγαλάκης είπε στο ΣΚΑΙ ότι “Λάβαμε ένα έγγραφο του ΥΠΠΟ που λέει μόνο για το ένα κτίριο του Πολυτεχνείου να χαρακτηριστεί ως μνημείο. Φοβάμαι ότι θα μπούμε σε μια διαδικασία κωλυσιεργίας για την επένδυση. Η επένδυση θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για το ίδρυμα και θα αποφέρει τεράστια έσοδα σε αυτό, κατά περίπου 30% αύξηση του προϋπολογισμού, ανοίγοντας παράλληλα εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Εγω ζητάω η διαδικασία αυτή να προχωρήσει τάχιστα χωρίς κωλυσιεργίες.”

Στην “Καθημερινή” ο κ.Διγαλάκης τόνισε “Κανένας συμβιβασμός με τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των λίγων, εκφράζουμε τις κοινωνικές δυνάμεις της προόδου και της ανάπτυξης των Χανίων.”

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή, Τηλεόραση ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook