Τι πέτυχε ο γειτονικός Δήμος με αρκετά λιγότερα χρήματα απο τα 120.000€ που θα σπαταλήσει ο Δήμος Χανίων για το πρωτάθλημα μπάσκετ

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και μήνες για το θέμα των 120.000 € που θα δώσει ο Δ. Χανίων για το πανευρωπαϊκό τουρνουά μπάσκετ εφήβων (ούτε καν αντρών), για τη φιλοξενία 150 αθλητών των ομάδων που θα συμμετάσχουν.  

Αναφορά για το θέμα έγινε και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο οι παρατάξεις έθεσαν ξανά τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα. 

Σήμερα δεν θα αναφερθούμε στο τι έκαναν και πόσα χρήματα έδωσαν οι άλλοι Δήμοι της Κρήτης για την ίδια διοργάνωση. 

Το έχουμε ξαναγράψει εδώ στο παρελθόν, ότι έδωσαν πολύ λιγότερα και μάλιστα τα έξοδα των αθλητών είναι ήδη πληρωμένα απο τις ομάδες τους. 

Θα αναφέρουμε ένα άλλο παράδειγμα, στο τι πετυχαίνει ο Δήμος Ρεθύμνου με λιγότερα χρήματα κάθε χρόνο.

Σε παλαιότερη επικοινωνία που είχαμε με την κυρία Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχο και Υπεύθυνη για το Καρναβάλι Ρεθύμνου, ρωτήσαμε πόσο στοίχισε για τον Δήμο της η διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 και μας απάντησε περίπου 90.000€ με 100.000€.

Και τι πέτυχαν με αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα εδώ;

Να φέρουν στην πόλη πάνω από 100.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. 

Να γεμίσουν για αρκετές ημέρες τα 2.500 κρεβάτια που υπάρχουν στην πόλη. 

Να επιτύχουν ικανοποιητικές πληρότητες στα ξενοδοχεία όλου του Νομού, αλλά και των όμορων

Ο τζίρος στα μαγαζιά τους να είναι εκατομμύρια ευρώ, όπως ισχυρίστηκε η ίδια σε ρεπορτάζ που είχε γίνει λίγες ημέρες πριν το Καρναβάλι. 

Και βέβαια… να προβληθεί η πόλη και ο Νομός Ρεθύμνου σε όλη την Ελλάδα, με πολλαπλάσια οφέλη για τον τόπο.

Και βέβαια το Ρέθυμνο έχει και το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, το οποίο γίνεται πολλά χρόνια τώρα, έχει διεθνή απήχηση και στοιχίζει περίπου 50.000€ – 60.000€.

Εμείς εδώ με τα 120.000€ που θα δώσουμε τι θα πετύχουμε, το έχουμε υπολογίσει, το έχουμε μετρήσει, έχει γίνει κάποια σχετική μελέτη από κάποια ομάδα εργασίας; 

Θα έρθουν για μερικές ημέρες 150-200 άτομα τα οποία συνεχώς θα βρίσκονται σε ένα γήπεδο, καθώς το αθλητικό πρόγραμμα τους δεν τους επιτρέπει πολλά πράγματα, όπως βόλτες, ψώνια κλπ.

Θα γίνουν και αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ για τα Χανιά, στα οποία η προβολή θα έχει σχέση μόνο με την αθλητική διοργάνωση.

Αυτά όμως εξυπηρετούν άραγε τους σκοπούς ενός τουριστικού προορισμού που έχει να δείξει άπειρα πράγματα, θα έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την πόλη; Με απλά λόγια θα έρθουν χρήματα και πόσα από αυτήν την κίνηση;

Δεν θέλουμε βέβαια να αναφερθούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτά τα χρήματα.

Και το πιο απλό θα ήταν να φιλοξενήσουμε τις ίδιες ημέρες μερικές δεκάδες δημοσιογράφους από το εξωτερικό για να γράψουν μετά για την εμπειρία τους στα Χανιά ως ταξιδιωτικό προορισμό.

Ή ακόμα καλύτερα να υποστηρίξουμε οικονομικά δικά μας αθλητικά σωματεία που έχουν εθνικές και διεθνείς διακρίσεις ή και να διαθέσουμε τα χρήματα για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στον τόπο μας που θα είχαν εθνική και διεθνή απήχηση.

Και το αναφέρουμε αυτό, γιατί στο χθεσινό Δημοτικό Συμβουλιο, μετά από ερώτηση του Δ. Λειψάκη για τις εκδηλώσεις, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη απάντησε ότι θα κάναμε περισσότερα αν είχαμε χρήματα.

Δηλαδή χρήματα να πετάξουμε σε κάτι κοινώς ομολογουμένως μικρής ανταποδοτικότητας έχουμε, αλλά χρήματα για τους Δημότες δεν έχουμε;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook