Με μεγάλη συμμετοχή τερματοφυλάκων και ένα άρτια οργανωμένο προπονητικό τιμ υπό την καθοδήγηση του προπονητή τερματοφυλάκων του Πλατανιά Γιώργου Μπερνεανού ολοκληρώθηκε την Κυριακή (25/06) το "FC Platanias Goalkeeper Camp 2017".

Διοργανωτές και συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι, αφού σκοπός είναι το καμπ να γίνει θεσμός.

Η ενημέρωση του Πλατανιά αναφέρει τα εξής:

Με την προσέλευση και τη διάθεση των νεαρών τερματοφυλάκων να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε την Κυριακή (25/6) το «FC Platanias Goalkeeper Camp 2017», με το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι να έχει ήδη δοθεί.

Κάνοντας τον απολογισμό του camp, ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας μας, Γιώργος Μπερνεάνου, αφού ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, τόνισε: “Κλείνοντας το «FC Platanias Goalkeeper Camp 2017» μετά από εννέα μέρες δουλειάς, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση, τη διάθεση και την όρεξη που έδειξαν όλα αυτά τα παιδιά που ήταν εδώ, καταφέραμε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις και γνώσεις και να εισπράξουμε πολλά συναισθήματα.
Ολα αυτά οφείλονται στην ομάδα του Πλατανιά που άνοιξε το προπονητικό της κέντρο και έδωσε την ευκαιρία σε όλα αυτά τα παιδιά να δουλέψουν υπό τις συνθήκες που δουλεύει και ένας επαγγελματίας αθλητής και όλα αυτό μας υποχρεώνει να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε.
Ολη αυτή η συμμετοχή έδειξε ότι υπάρχει όρεξη για γνώση, αλλά και για εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που συμμετείχαν και ήρθαν από όλα τα μέρη της Κρήτης. Είχαμε την ευκαιρία να τους δείξουμε και τους δώσουμε πάρα πολλά. Η θέση του τερματοφύλακα είναι τέτοια που απαιτεί πάρα πολλά πράγματα, όμως πάνω από όλα ο κάθε γκολκίπερ είναι ξεχωριστός. Εμείς μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία θελήσαμε να ωθήσουμε τα παιδιά να στοχεύσουν όσο πιο ψηλά μπορούν. Ομως δεν πρέπει να σταματήσουν εδώ, γιατί η γνώση και η βελτίωση είναι συνεχής.
Στην Ελλάδα υπάρχει πλούσιο ταλέντο. Θα πρέπει όμως και εμείς οι προπονητές να το αξιοποιήσουμε και να το αναγνωρίσουμε.
Εχουμε ήδη δώσει ραντεβού για του χρόνου. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό, καθώς όλα τα παιδιά θέλουν να ζήσουν ξανά αυτή την εμπειρία, αλλά και εμείς πρέπει να τους δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα”.

Εκτός από τον κ.Μπερνεάνου, τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους μετέδωσαν αυτές τις εννέα μέρες οι Γιώργος Λαζαρίδης, Αντώνης Κοκκαλάς, Μιχάλης Αγριμάκης, Χρυσόστομος Ιακωβίδης, Γιώργος Μουσιάρης, Γιώργος Γιαγκιόζης, Σταύρος Σταθάκης, Γιώργος Τουλουπάκης, Γιώργος Πανίδης, Μιχάλης Καρβουνιάρης.

Εξίσου σημαντική ήταν η συμβολή του προπονητή τερματοφυλάκων των Εθνικών ομάδων, Φάνη Κατεργιαννάκη, καθώς και καθηγητή ΤΕΦΑΑ και προπονητή τερματοφυλάκων κ. Αγγελου Κυρανούδη.

Επίσης κατά τη διάρκεια του «FC Platanias Goalkeeper Camp 2017», στους τερματοφύλακες μίλησαν για θέματα που έχουν να κάνουν με το δικό τους τομέα ευθύνης, οι φυσικοθεραπευτές Μιχάλης Κυβερνιτάκης και Κατερίνα Κοκολογιάννη.

Κατά την τελευταία μέρα των προπονήσεων στις εγκαταστάσεις του Μάλεμε, κάθε τερματοφύλακας που μετείχε στο camp παρέλαβε δίπλωμα συμμετοχής.