"Εάν έχουμε κάτι να καυχιόμαστε ως Ελλάδα, είναι ο τουρισμός μας, που αποτελεί, πιθανότατα, την πιο έγκυρη πηγή εσόδων της χώρας και η ακινησία του "Βιτσέντζος Κορνάρος" μας στερεί αυτή τη δυνατότητα! "

Έντονο προβληματισμό εκφράζει ο Δήμος Κισσάμου για την ακινησία του "Βιτσέντζος Κορνάρος" λόγω προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο πλοίο, το οποίο το αναγκάζει να μένει δεμένο στο λιμάνι της Κισσάμου, πρόβλημα που δεν έχει βρει λύση ακόμα.

Θυμίζουμε ότι συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιεί δρομολόγιο "Κίσαμος, Κύθηρα, Γύθειο, Καλαμάτα, Πειραιάς" και αντίστροφα ενώ να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε εντός της τουριστικής περίοδου με αποτέλεσμα ιδιαίτερα τα Κύθηρα να πλήττονται εξαιτίας αυτής της ακινησίας.

Σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου Κυθήρων, καθότι είμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον, εν λόγω, Δήμο, όσο και με τους Δήμους Καλαμάτας και Ανατολικής Μάνης που πλήττονται από το γεγονός, ως Δήμος Κισσάμου εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Ε/Γ-Ο/Γ Βιτσέντζος Κορνάρος, η ακινησία του οποίου έχει προκαλέσει μια ιδιότυπη και ταυτόχρονα, εξόχως αρνητική εξέλιξη σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό των περιοχών μας. Θυμίζουμε ότι συγκεκριμένο πλοίο πραγματοποιεί δρομολόγιο "Κίσαμος, Κύθηρα, Γύθειο, Καλαμάτα, Πειραιάς" και αντίστροφα. 

Εάν έχουμε κάτι να καυχιόμαστε ως Ελλάδα, είναι ο τουρισμός μας, που αποτελεί, πιθανότατα, την πιο έγκυρη πηγή εσόδων της χώρας και η ακινησία του "Βιτσέντζος Κορνάρος" μας στερεί αυτή τη δυνατότητα!  Εν προκειμένω, οι επιχειρήσεις του τόπου μας πλήττονται από αυτή την εξέλιξη, καθώς η δράση τους επεκτείνεται και στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 1 της Υπαριθμόν 2252.1.3.1/10-01-2017 σύμβασής της, <<η εκτέλεση των εγκεκριμένων δρομολογίων είναι υποχρεωτική για την ανάδοχο εταιρεία>>, ενώ η εταιρεία έχει δικαίωμα να αντικαταστήσει το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος" με άλλο ανάλογων προσόντων (άρθρο VΙ, παρ.1). Τη δεδομένη στιγμή, δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση για το πότε θα επισκευαστεί το πλοίο ώστε να συνεχιστούν τα δρομολόγια και με γνώμονα ότι ήδη έχει χαθεί υπερπολύτιμος χρόνος.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να μας ενημερώσει άμεσα για το τι συμβαίνει, για το ποια είναι η αιτία του προβλήματος και για το πότε καθίσταται εφικτό να ενεργοποιηθεί (εκ νέου) το δρομολόγιο αυτό, διότι όπως γίνεται αντιληπτό, απαιτείται να ενεργοποιηθεί άμεσα. Παράλληλα, καλούμε την ναυτιλιακή εταιρεία ΛΑΝΕ (ιδιοκτήτρια του Βιτσέντζος Κορνάρος) να αντικαταστήσει αυτό πλοίο, με άλλο (που θα τηρεί τις προδιαγραφές), μέχρι τουλάχιστον να επισκευαστεί το "Β. Κορνάρος".

Αναμένουμε τις εξελίξεις και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία, διότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει...