Ήταν 27 Ιουνίου 2012 όταν στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο Μάλεμε ο Πλατανιάς “έγραφε” την πιο “χρυσή” σελίδα της ιστορίας του και κατ’ επέκταση και του χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά ομάδα από τα Χανιά εξασφάλισε την άνοδό της στη Super League, με την ιστορική επιτυχία για τους “ερυθρόλευκους” να έρχεται μέσω των αξέχαστων πλέι οφ της Football League.

Με τον Γιάννη Χατζηνικολάου να έχει αντικαταστήσει στην τεχνική ηγεσία τον Τίμο Καβακά που αποχώρησε για τη Super League και την Κέρκυρα ο Πλατανιάς μπήκε στη “μάχη” της ανόδου με αντιπάλους την Παναχαϊκή, την Καλλιθέα και την Καλλονή.

Η αρχή έγινε με το μεγάλο “διπλό” στην Πάτρα (3-2) και η συνέχεια δόθηκε με τον βαθμό στην έδρα της Καλλονής (0-0). Η εντός έδρας ήττα από την Καλλιθέα (0-1) δεν αποδείχτηκε οδυνηρή, αφού ακολούθησε η πολύτιμη νίκη απέναντι στην Παναχαϊκή στο Μάλεμε (1-0).

Ο Πλατανιάς ήταν πλέον “καβάλα στ’ άλογο” και έδινε αγώνα-πρόκληση απέναντι στην Καλλονή στις 27 Ιουνίου 2012. Με τους φιλοξενούμενους να μένουν με δέκα παίκτες από νωρίς λόγω αποβολής του Τραορέ (20’) ο Δημήτρης “σήκωσε στο πόδι” το γήπεδο με το γκολ που πέτυχε με ωραίο σουτ. Ακολούθησε το αυτογκόλ του Μήτση (48’) και το 3-0 από τον Μαρτσάκη και πλέον το ενδιαφέρον… στράφηκε στην Πάτρα. Εκεί η Παναχαϊκή υποδεχόταν την Καλλιθέα και ο Πλατανιάς περίμενε… ευχάριστα νέα. Αυτά ήρθαν στο 86’ όταν ο Φουρτάδο σκόραρε για το 2-1 που σήμανε την ιστορική άνοδο των “ερυθρόλευκων” στη Super League.

Ακολούθησαν ανατριχιαστικές στιγμές σε κερκίδες και αγωνιστικό χώρο με τους πανηγυρισμούς να κρατάνε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε βίντεο από εκείνες τις ιστορικές στιγμές:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook