Διεθνές συνέδριο που θα διεξαχθεί στις Αρχάνες της Κρήτης απο τις 3-8 Ιουλίου 2017 από την γαλλική ερευνητική ομάδα THEATRA II.

Η ομάδα THEATRA II, στο πλαίσιο του ερευνητικού της έργου αναφορικά με τους χώρους του αρχαίου δράματος και τη σύγχρονη σκηνή, οργανώνει ένα συνέδριο-εργαστήριο με θέμα την ‘Αντιγόνη’ του Σοφοκλή, στις Αρχάνες, κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης. Στόχος του συνεδρίου είναι η αλληλεπίδραση της έρευνας τριών πεδίων:

  • Ανάλυση του έργου 

  • Κλασική Φιλολογία και Φιλοσοφία                                           

  • Χωροθέτηση του αρχαίου δράματος

Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία της συνάντησης θεωρητικών επιστημόνων με τους καλλιτέχνες  του αρχαίου θεάτρου, έτσι ώστε να διερευνηθεί  η έννοια του χώρου και η σχέση του με το αρχαίο κείμενο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν το πρωί «θεωρητικές» συναντήσεις, όπως σεμινάρια και διαλέξεις σχετικά με την Αρχαία Τραγωδία, με έμφαση στην ανάλυση των εννοιών του έργου, της δραματουργίας του και κυρίως της χωροθέτησής του. Το απόγευμα, θα υπάρχει πειραματισμός και επαναλήψεις στο υπαίθριο θέατρο με προτάσεις για τη χωροθέτηση αποσπασμάτων του έργου σε σχέση με την παρουσία του χορού και της κίνησής του, εν όψει της παρουσίασης στο κοινό των αποτελεσμάτων της έρευνας 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κυρία Τσακονίτη στο 6938 767 241 ή με την κυρία Σκουλάτου στο 6947 234 164.

Σημειώνεται ότι το THEATRA ΙΙ είναι μια ερευνητική ομάδα που ανήκε στο εργαστήριο ερευνών EnsadLab της Εθνικής Σχολής Διακοσμητικών Τεχνών (ENSAD) στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη ομάδα πραγματοποίησε για δύο συνεχόμενα ακαδημαϊκά έτη (2011-12 και 2012-13), ένα ερευνητικό έργο υπό την ηγεσία της κας Μιράντας Σκουλάτου, καθηγήτριας στην ENSAD και σχεδιάστριας χώρων, και του κ.Gerald Karlików, σχεδιαστή θεατρικού φωτισμού, επίσης καθηγητή στην ENSAD. Μετά την αποχώρηση της κας Σκουλάτου από τη σχολή, το THEATRA ΙΙ διαδέχθηκε το THEATRA και μετατράπηκε σε αυτόνομη ερευνητική ομάδα. 

Οι διαλέξεις και συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα σεμιναρίων ΚΠΕ στις Αρχάνες, στα ελληνικά και στα γαλλικά με ελληνική μετάφραση.

Η Παράσταση-Παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτιστό θέατρο στο Φουρνί, σε συνεργασία με την Ομάδα Αποφοίτων Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας.
Είσοδος ελεύθερη 
Δήλωση συμμετοχής : [email protected]
Tηλ : 6938 76 72 41 ή 6947 234 164

Συμμετέχουν 

THEATRA II
Sylvie Braquet, Roland Delizy,  Achel Hadas-Lebel, Nora Lazarus Bourla,
Jacqueline Razgonnikoff, Μιράντα Σκουλάτου, Μαρία Τσακονίτη, 
Μαρία Χούχου. 

Απόφοιτοι του Εργαστηρίου – Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού Κρήτης του Θεάτρου Ημεράς

Κρασανάκη Ιωάννα, Μαρκάκη Εύα, Μαυράκη Χαρούλα, Μπραγουδάκη Κατερίνα, Παπαδάκη Πόπη, Σταυρουλάκη Αγγελική, Τζαγκαράκη Ιωάννα. 

Το Εργαστήρι-Σχολή Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο, με Δ/ντή Σπουδών τον κ. Λάκη Κουρετζή, και καλλιτεχνική διεύθυνση της Δρ. Ανδρομάχης Μοντζολή. Κύρια ενασχόληση του είναι η καλλιέργεια και η έρευνα της θεατρικής έκφρασης και της παιδαγωγικής θεάτρου, που συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση πολιτιστικών αξιών και στη δυναμική προβολή του Ελληνικού Πνεύματος στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Οι απόφοιτοι μετά το πέρας των σπουδών τους, συνεχίζουν την έρευνα και μελέτη του θεατρικού φαινομένου, στον μεταπτυχιακό κύκλο που τα τελευταία 10 χρόνια έχει συνεχή και ενεργό παρουσία στα θεατρικά δρώμενα του Ηρακλείου με σειρά πρωτότυπων και πειραματικών παραστάσεων και δράσεων.

Συμμετέχουν επίσης: 
Γαληνού Μαρία
Θέμελης Θέμης
Τζανής Μάνος

Χωροθέτηση : THEATRA II
Μουσική Σύνθεση : Μαρία Κοτρότσου
Σκηνοθετική Επιμέλεια : Μαρία Χούχο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook