Τη στάση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων και της διοίκησής του, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Χανίων σε ανακοίνωσή της, στην οποία κάνει λόγο για κοροϊδία ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση του σωματείου “τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια των συμβασιούχων”

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζει τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων “άφαντη” και καλεί σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ:

Ο δίκαιος αγώνας συνεχίζεται με την ίδια και μεγαλύτερη μαχητικότητα. Επιστρέφουμε την τροπολογία, πρόταση της κυβέρνησης πίσω ως απαράδεκτη. Η πρόταση αυτή υπηρετεί τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για πάνω από 10χιλ. απολύσεις συμβασιούχων.

Η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων όλες αυτές τις ημέρες που δίνεται αυτός ο αγώνας, έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και προσπαθεί να αξιοποιήσει ότι μέσο έχει για να σπάσει τον αγώνα. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι 2,5χιλ. προσλήψεις που υπόσχεται η κυβέρνηση μέσα από διαγωνισμούς τροποποιώντας τους οργανισμούς αφήνει έξω στην ουσία τους συμβασιούχους που εργάζονται μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα πετάει το μπαλάκι στους Δημάρχους να το υλοποιήσουν και ουσιαστικά να απολύσουν τους συναδέλφους. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της Κυβέρνησης για το χτύπημα των ιδιωτικοποιήσεων, εξακολουθούν να αφήνουν αλώβητη την υπάρχουσα νομοθεσία που έχει να κάνει με το δικαίωμα που δίνει στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Να μην τσιμπήσει κανένας εργαζόμενος στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Κυβέρνησης. Η πρόταση της στέλνει αργά ή γρήγορα τους συναδέλφους στην ανεργία. Δίνουμε την μάχη στους χώρους δουλειάς με όλες μας τις δυνάμεις. Συνεχίζουμε με αγώνα διαρκείας με αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια των Δήμων.

Ο αγώνας θα κριθεί στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς. Δεν κάνουμε πίσω. Ούτε ένας συμβασιούχος να μην απολυθεί. Η μόνη και άμεση λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, είναι η νομοθετική ρύθμιση που έφεραν στην Βουλή οι 25 επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα.

Καταγγέλλουμε την άφαντη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Δήμου Χανίων (Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία) που συνειδητά απαξίωσε τους αγώνες για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Υπονόμευσε με την αδράνεια των περισσότερων εκλεγμένων μελών της την ουσιαστική οργάνωση του αγώνα. Αντί να ενιοποιεί τα προβλήματα των εργαζομένων στην τοπική διοίκηση ενάντια στα μέτρα που παίρνει η ΕΕ, η Κυβέρνηση και οι Δήμαρχοι, μέτρα που δείχνουν σε όλους το δρόμο της ανεργίας, εδώ και 10 μήνες δεν έχει πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση. 

Το ΔΣ του Σωματείου συνεδρίασε την Τρίτη 16 Μάη και από εκεί και έπειτα, μετά από δική μας πίεση, συνεδρίασε ξανά την Τετάρτη 21 Ιούνη έχοντας αφήσει μεγάλο κενό για την οργάνωση της δράσης. Στη σημερινή μας συνεδρίαση (26/6) μας κοροϊδεύουν όταν η πρόεδρος και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την παράταξη του ΜΕΤΑ, δηλώνει ότι «ήταν λάθος οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κλιμάκωση και έπρεπε η απεργία, αντί για την Πέμπτη 29 Ιούνη, να ήταν νωρίτερα γιατί δε μπορούμε να κρατήσουμε δυνάμεις». Ήταν η ίδια η οποία τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια των συμβασιούχων, ακολουθώντας κοινή πλεύση με Δημάρχους και Εισαγγελείς, αφού:

  • φρόντισε οι συνάδελφοι στο Δήμο Αποκόρωνα να ενδώσουν στις πιέσεις του Δημάρχου και να παίρνουν εν μέσω κινητοποιήσεων, ωφελούμενες άδειες και ρεπό και στο Δήμο Κισσάμου να υπογράψουν ότι παρίστανται στην εργασία τους για να μην απολυθούν, τακτικές εκφυλισμού που οδηγούν σε απογοήτευση τους εργαζόμενους.

  • παρευρέθηκε σε συνάντηση με τον εισαγγελέα το Σάββατο 24 Ιούνη. 

Ως παράταξη κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα περισσότερο, έχουμε φροντίσει για τη δημόσια υγεία βγάζοντας οχήματα ασφαλείας και αυτή η συνάντηση ήταν στα πλαίσια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα. 

Σήμερα, ημέρα στάσης εργασίας, πρότεινε να προχωρήσουμε σε ακτιβιστική ενέργεια καταλαμβάνοντας ένα δημόσιο κτήριο, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την οποία επικαλείται, είχε σχεδιασμό για συνέχιση των καταλήψεων στα αμαξοστάσια.

Καλούμε σε συντονισμό της δράσης μας με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Συμβασιούχων στους Δήμους

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας:

  • Την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου αξιοποιούμε τον αποκλεισμό των αμαξοστασίων, για πολύμορφες κινητοποιήσεις στους Δήμους μας δημιουργώντας κλίμα συμπαράστασης από μαζικούς φορείς, από άλλα εργατικά σωματεία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

  • Πανελλαδική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 29 Ιουνίου

  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα Σωματεία των Δήμων, τις Επιτροπές Αγώνα των Συμβασιούχων να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Απεργιακό Συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 10:00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook