«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές της αμόλυβδης με τη μέση τιμή να πλησιάζει τα 1,72 ευρώ το λίτρο. Σε νησιά και παραθεριστικούς προορισμούς έχουν πάρει την ανηφόρα, γεγονός που οδήγησε την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να επιβάλει πλαφόν σε τρεις περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για τα Δωδεκάνησα, όπου η αμόλυβδη, όπως δημοσιεύει η real.gr, θα πρέπει να πωλείται μέχρι 1,704 ευρώ το λίτρο, τις Κυκλάδες (έως 1,705 ευρώ) και τη Χίο (μέχρι 1,715 ευρώ το λίτρο).

Οι καταναλωτές πληρώνουν πανάκριβα τα καύσιμα και όσοι αυτές τις μέρες μετακινούνται για τις θερινές διακοπές τους διαπιστώνουν τις μεγάλες διαφορές στις τιμές.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Οικονομικών, ενδεικτικά, η μέση τιμή των καυσίμων σε 8 περιοχές της χώρας διαμορφώνονται ως εξής:

Ηράκλειο 1,777 ευρώ/λίτρο Κεφαλονιά 1,805 Λασίθι 1,819 Κέρκυρα 1,778 Λέσβος 1,724 Χανιά 1,775 Σάμος 1,772 Φωκίδα 1,744

Και ενώ κάποιοι σκέφτονται αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους το ΙΧ, ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων, διέγραψε από τον προϋπολογισμό του τις φετινές διακοπές. Όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, 6 στους 10 προτίμησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κάνουν τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες.

Σημαντικό, επίσης, στοιχείο της έρευνας είναι όλο και περισσότερο περιορίζεται η διάρκεια των διακοπών. Συγκεκριμένα το 46% κάνει σχέδια για μία εβδομάδα, το 25% για ένα δεκαήμερο και μόλις το 1% έχει την δυνατότητα να απολαύσει το φετινό καλοκαίρι για 30 ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook