Μεγάλη αποδοχή φορέων, παραγωγικών τάξεων για το έργο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης

Ενημερωτική ημερίδα για την στήριξη-ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, των Κρητικών προϊόντων μέσω των σημάτων «κρήτη», «κρητική κουζίνα» & «κρητικό μπακάλικο», της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ημερίδα οι εμπλεκόμενοι φορείς, επιχειρηματίες στους τομείς των τροφίμων, εστίασης, τουρισμού ενημερώθηκαν παράλληλα για το εγκεκριμένο τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης «The European Food Masters – Taste the Authentic» (προωθητικό πρόγραμμα προβολής και ανάδειξης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων του νησιού στην εσωτερική αγορά και στην αγορά της Γερμανίας).

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Τάσος Κουρουπάκης και τα στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες στην ημερίδα για όλες τις δράσεις όπως πιστοποιήσεις επιχειρήσεων, εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, προσκλήσεις αγοραστών, προβολή, έντυπα κ.α.  καθώς και για τα οφέλη που προκύπτουν για την ενδυνάμωση του πρωτογενή τομέα και την προώθηση των Κρητικών προϊόντων.   

Όπως αναφέρθηκε στην ημερίδα μέχρι σήμερα έχουν ήδη σημανθεί 600 προϊόντα με το σήμα  «κρήτη», 38 χώροι μαζικής εστίασης με το σήμα «κρητική κουζίνα και 5 «κρητικά μπακάλικα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Τάσος Κουρουπάκης, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον που έδειξαν στη διεξαγωγή της ημερίδας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο της Αγροδιατροφικής για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην εσωτερική και διεθνή αγορά είναι συλλογικό και έχει τη στήριξη των φορέων του πρωτογενή τομέα αλλά και των εμπλεκόμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Τη ικανοποίηση της εξέφρασε  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου Πελαγία Πετράκη για την ημερίδα και την ανταπόκριση που είχε και κάλεσε τους επιχειρηματίες του Λασιθίου να  εμπιστευτούν και να στηρίξουν το έργο της Αγροδιατροφικής.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης σε παρέμβαση του μίλησε για το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας Κρήτης, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα, καθώς  και τις δυνατότητες και τα οφέλη που υπάρχουν για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις του νησιού.  

Ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Πρωτογενή Τομέα, Τουρισμού και Κοινοτήτων Αργύρης Πανταζής,  εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου, στην όλη προσπάθεια.

Η παρουσίαση των σημάτων έγινε από τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παραρτήματος Κρήτης και Αντιπρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Αλέξανδρο Στεφανάκη και το στέλεχος της Σύμπραξης Βίκυ Νταγιαντά.

Για τα οφέλη του σήματος «κρήτη» για τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις, ως μέλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης μίλησε ο Λουΐζος Κόλλιας, Πρόεδρος του Α.Σ. «Το Νησί».

Όπως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές μόνο με τη συνεργασία και την οργάνωση, τα προϊόντα του νησιού, θα αποκτήσουν τη θέση και την αγοραστική δύναμη που τους αξίζει, επιτυγχάνοντας παράλληλα τη διασύνδεση των δύο πυλώνων της οικονομίας, του πρωτογενή με τον τουριστικό κλάδο, με σκοπό την καθιέρωση της Κρήτης ως γαστρονομικό προορισμό.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μέλη της διοίκησης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Νίκος Δασκαλάκης και Σταύρος Τζεδάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας Νίκος Λατζανάκης, το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης  αρμόδιο για θέματα Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης Ζαχαρίας Σωμαράς, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επαγγελματικών-παραγωγικών τάξεων-φορέων.

Η επόμενη προγραμματισμένη ημερίδα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί τη   Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στις Αρχάνες στο  Ηράκλειο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook