Σε διευκρινίσεις προς αποφυγήν παρερμηνειών προχωρά η ΔΕΥΑΧ τονίζοντας ότι το έργο του Μορώνη που δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ δεν έχει καμία σχέση με το αντιπλημμυρικό έργο της ΔΕΥΑΧ στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα:

Η ΔΕΥΑ Χανίων δηλώνει πως με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη μη έγκριση ένταξης σε αυτή τη χρονική φάση, σε τρέχουσα πρόσκληση του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης των υποβληθέντων δράσεων, που αφορούν την ανάπλαση πλατείας της Σούδας και την αποκατάσταση του υγροβιότοπου του Μορώνη, σας γνωρίζουμε ότι τα ανωτέρω έργα δεν έχουν σχέση με το αντιπλημμυρικό έργο «Έργα εκβολής του Μορώνη ποταμού».

Το συγκεκριμένο έργο είναι εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5.300.000€, για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και ευρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έγκρισης τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Μετά την  έγκριση της τροποποίησης, η Δ.Ε.ΥΑ.Χ. θα επιδιώξει την ένταξη του έργου στο τρέχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, υποβάλλοντας την σχετική αίτηση ένταξης, όταν θα γίνει αντίστοιχη πρόσκληση που θα περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά έργα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook